Drugi športi

Hercogova do glavnega turnirja v Cincinnatiju, Žemlja ne

Cincinnati, 11. 08. 2013 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Polona Hercog se je uvrstila na glavni del turnirja v Cincinnatiju. Mariborčanka je v zadnjem krogu kvalifikacij z 2:0 v nizih ugnala Španko Lourdes Dominguez Lino. Na turnirju ne bo nastopil Grega Žemlja, ki ga je ugnal Francoz Edouard Roger-Vasselin.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je prek kvalifikacij uvrstila v glavni del turnirja WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2.369.000 ameriških dolarjev. Mariborčanka, ki v ZDA nastopa s posebnim povabilom organizatorja, je v 2. krogu kvalifikacij s 7:6 (3) in 6:0 premagala Španko Lourdes Dominguez Lino.

Prva ovira Hercogove, 100. igralke sveta, je bila Španka Silvia Soler-Espinosa, Slovenka pa jo je premagala s 3:6, 6:2 in 7:6 (11). Hercogova se je z Dominguez Linovo izenačila po številu dobljenih dvobojev, Španka je Slovenko premagala pred dvema letoma na turnirju v Acapulcu.

V ženskem delu turnirja, v konkurenci dvojic, bo nastopila še ena Slovenka. Katarina Srebotnik se bo v paru s Tajvanko Hao-Ching Chan v 1. krogu pomerila z japonsko-južnoafriškim parom Šuko Aojama/Chanelle Scheepers.

Grega Žemlja ne bo nastopil v glavnem delu turnirja v Cincinnatiju.
Grega Žemlja ne bo nastopil v glavnem delu turnirja v Cincinnatiju. FOTO: Damjan Žibert

Francoz usoden za Žemljo

Manj uspešen je bil najboljši slovenski igralec Grega Žemlja. Slednji je ameriško turnejo na trdi podlagi začel z dvema porazoma v prvih krogih turnirjev v Washingtonu in Montrealu, tokrat pa je moral igrati kvalifikacije. V soboto mu je uspelo premagati domačina Denisa Kudlo s 3:6, 6:2 in 6:4, 70. igralec sveta iz Francije Edouard Roger-Vasselin pa je bil previsoka ovira za Žirovničana.

Slovenija v moški konkurenci v Cinncinatiju ne bo imela predstavnika, ponoči je Aljaža Bedeneta, ki je prav tako igral v kvalifikacijah, izločil Rus Dmitrij Tursunov

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.