Drugi športi

Zadnji slovenski adut Žemlja izpadel proti Nišikoriju

Pariz, 30. 05. 2013 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./T.V.
Komentarji
4

Po Blažu Kavčiču je v drugem krogu teniškega grand slama v Parizu izpadel tudi Grega Žemlja. S skupnim izidom 3:1 v nizih je bil boljši 13. nosilec, Japonec Kei Nišikori.

Grega Žemlja je dobro igro prikazal predvsem v drugem nizu.
Grega Žemlja je dobro igro prikazal predvsem v drugem nizu. FOTO: Reuters

Na Roland Garrosu potekajo dvoboji drugega kroga v posamični konkurenci, na vrsto je prišel tudi najboljši Slovenec na ATP lestvici Grega Žemlja, ki se je pomeril s 13. nosilcem na OP Francije, Japoncem Keijem Nišikorijem. V prvem nizu je Nišikori po le 22 minutah igre dobil prvi niz s 6:1, drugi niz pa je v svojo korist (7:5) po 49 minutah odločil Žemlja, nato pa sta morala igralca v garderobo, saj je dvoboj prekinil dež. Premor je bolj koristil Japoncu, ki je takoj po vrnitvi na igrišče povedel s 4:0 v igrah in tretji niz brez težav dobil s 6:1. Najboljši slovenski teniški igralec je četrti niz začel odločno, povedel s 3:1 v igrah in serviral za povišanje vodstva, a je nato 13. nosilec dobil tri igre zapored. Žemlja se je vrnil in uspel Nišikoriju odvzeti začetni udarec, a je Japonec takoj vrnil udarec in v zadnjem nizu slavil s 6:4.

"Seveda, da sem razočaran. Škoda je, ker se zadeve niso drugače obrnile. Začel sem zelo previdno in počasi, nasprotnik pa si je hitro pridelal kar zajetno prednost. Škoda, ker se ni igra nadaljevala takoj po drugem nizu in se tretji niz ne bi začel z 0:4. Žal mi je pa tudi, kako se je odvil zadnji 'gem', ko bi se lahko še vrnil v igro in izsilil peti niz, ampak na koncu mislim, da je bil danes Nišikori boljši oziroma da sam nisem bil na pravi ravni, takšni, kot bi si želel. Pogoji so bili enaki za oba, vendar pa je očitno Nišikori prekinitve bolje izkoristil,"
je po dvoboju dejal Žemlja. "Zdravje je v redu, vendar posledice so. Daleč od tega, da bi bil stoodstotno kondicijsko pripravljen. Mononukleoza še pušča določene posledice, je pa vedno boljše in ni nobenih skrbi za naprej. V Parizu me čaka še najmanj en dvoboj, z Aljažem igrava dvojice, najbrže v soboto, bomo videli, kako se bodo stvari z vremenom obrnile. Sicer pa greva poskusiti iztržiti maksimum ter greva na zmago v naslednjem dvoboju," je še povedal Žemlja.

Kei Nišikori je bil previsoka ovira.
Kei Nišikori je bil previsoka ovira. FOTO: Reuters

Blaž Kavčič je, prav tako v drugem krogu, izgubil v sredo, s 3:2 v nizih je bil boljši 20. nosilec Italijan Andreas Seppi, dvoboj pa je trajal skoraj štiri ure. V konkurenci dvojic se je v drugi krog prebila Katarina Srebotnik, ki je skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo tretja nosilka. Srebotnikova igra tudi v konkurenci mešanih dvojic v paru s Srbom Nenadom Zimonjičem, s katerim sta tretja nosilca. Žemlja se še ni čisto poslovil od Pariza. V paru z Bedenetom se je uvrstil v drugi krog pri moških dvojicah.

Izid:

Kei Nišikori (Jap/13) – Grega Žemlja (Slo) 6:1, 5:7, 6:1, 6:4.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gal2006
30. 05. 2013 21.52
+1
gal2006
30. 05. 2013 21.50
+1
grega škoda ampak useen čestitke
viola71
30. 05. 2013 17.41
+11
Kei Nišikori (Jap/13) - Grega Žemlja (Slo) 6:1, 7:5, 6:1, 6:4. hahaha 24 ur a mi lahk poveste, ker niz je od teh 4-ih dobil Grega..... A JE TO PO TANOVEM NA ŠTIRI DOBLJENE NIZE ? TO JE MOŽN SAM NA 24 UR... KURE
viola71
30. 05. 2013 23.03
+2
Čudn, da vm je kapnil in ste po parih urah popravl.....