Drugi športi

Žemlja iz izgubljenega položaja do zmage proti Bedenetu

Portorož, 06. 07. 2013 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V obračunu najboljših slovenskih teniških igralcev je Grega Žemlja v polfinalu portoroškega turnirja serije challenger s 6:7, 7:5 in 6:2 ugnal Aljaža Bedeneta. Slednji je sicer v drugem nizu vodil že z 'brejkom' prednosti, a Žemlji je uspel preobrat.

Grega Žemlja ostaja gospodar slovenske teniške scene. V enajstih dvobojih z reprezentančnima kolegoma Blažem Kavčičem in Aljažem Bedenetom še ni izgubil; Kavčiča je premagal petkrat, Bedeneta pa šestkrat. Z uspehom v polfinalu bo Žemlja v nedeljo ob 19. uri naskakoval šesto zmago na turnirjih serije challenger, hkrati pa si je z uvrstitvijo v finale zagotovil še toliko točk za lestvico ATP, da bo ob unovčenih za uspeh v Wimbledonu v ponedeljek presegel svojo doslej najvišjo uvrstitev v karieri - 49. mesto.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Damjan Žibert

Žemlja je tokrat tri leta mlajšega kolega iz Ljubljane ugnal, potem ko je bil slednji bližje zmagi kot kdajkoli. V drugem nizu je namreč Bedene povedel z "brejkom" prednosti, vendar ga ni dolgo zadržal. Žemlja je izenačil na 4:4, nato dobil niz s 7:5, v tretjem pa tekmeca povsem dotolkel. Od trenutka, ko sta Bedeneta ločili dve igri do zmage, pa do konca dvoboja ga je nadigral z 11:3 v igrah.

"Tekma je bila težka in zdaj sem kar močno utrujen. Bil sem v podobnem položaju kot lani na turnirju na Kitajskem, a sem se znova izvlekel. Ne vem, koliko pri tem štejejo izkušnje. Jaz sem le vztrajal in se boril do konca," je po dvoboju povedal Žemlja. Aljaž Bedene je tekmecu stisnil roko in priznal, da je zasluženo zmagal. "Vsa stvar je v glavi. Nisem ga še premagal in zato sem izgubil tudi danes. Do polovice drugega niza sem bil prepričan v uspeh, nato pa me je nekaj sodniških odločitev vrglo iz tira in Grega je vse skupaj izkoristil. Čeprav naju na lestvici ATP loči 35 mest, tokrat nisem čutil razlike med nama," je dodal Bedene.

Med dvojicami slavila Hrvata


V finalu med dvojicami sta slavila Hrvata, prva nosilca turnirja, Marin Draganja in Mate Pavić, ki sta premagala slovensko dvojico Aljaž Bedene/Blaž Rola s 6:3, 1:6 in 10:5. Do konca turnirja serije challenger je tako le še ena uganka - zmagovalec med posamezniki. V finalu danes ob 19. uri se bosta pomerila najboljši slovenski igralec Grega Žemlja in Avstrijec Martin Fischer.

Izid, polfinale:
Grega Žemlja (Slo/1) - Aljaž Bedene (Slo/3) 6:7 (5), 7:5, 6:2;
Martin Fischer (Avt) - Adrian Menendez-Maceiras (Špa) 3:6, 6:3, 6:3.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.