Drugi športi

Železarji dobili prvi hokejski derbi sezone in si zagotovili naslov pokalnih prvakov

Celje, 10. 09. 2017 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Finalni obračun letošnjega tekmovanja za Pokal Slovenije je v knežje mesto pripeljal večne rivale, hokejiste iz Podmežakle in Tivolija. Prvi letošnji derbi med ekipama HDD SIJ Acroni Jesenice in HK Slovenske železnice Olimpija je pripadel železarjem, ki so si s tem zagotovili naslov pokalnih prvakov.

Jesenice so v minuli sezoni osvojile naslov državnega prvaka.
Jesenice so v minuli sezoni osvojile naslov državnega prvaka. FOTO: Aljoša Kravanja

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so zmagovalci slovenskega pokalnega tekmovanja za sezono 2017/18. V finalu turnirja v Celju so premagali SŽ Olimpijo s 3:0 (0:0, 1:0, 2:0). Uvodni del srečanja so hokejisti obeh ekip začeli precej enakovredno. V dinamični igri je pak hitro prehajal iz ene v drugo napadalno tretjino, a vsakokrat je umanjkal uspešen zaključek, ki bi spremenil stanje na semaforju. Na sredini tretjine so prvo resno priložnost za vodstvo dobili hokejisti Jesenic, saj so dve minuti imeli igralca več na ledu. Precej hitro so postavili napad okoli gola ljubljanskih zmajev in večkrat poskušali zadeti od daleč, a je bila Olimpijina obramba vsakokrat na mestu. Tudi druge številčne premoči Železarji v nadaljevanju niso uspeli izkoristili. V zaključnih minutah prvega dela smo bili še naprej priče izmenjavanju pobude na obeh straneh, zadnji dve minuti pa je tudi Olimpija dobila priložnost z igralcem več na delu. Tako smo v zadnji minuti videli najlepšo priložnost prve tretjine in le kanček sreče je rešil jeseniškega čuvaja mreže pred zadetkom. Na prvi odmor sta ekipi odšli z rezultatom 0:0.

Drugo tretjino so bolje začeli aktualni državni prvaki, k temu pa je pripomogla tudi nova kazen v Olimpijinih vrstah. To so Jeseničani hitro izkoristili in prvič na nocojšnjem obračunu premagali Roberta Kristana. Uspešen je bil Markus Piispanen. Izbrana vrsta iz Podmežakle je po zadetku nadaljevala pritisk na obrambno tretjino tivolskih fantov, ki  so kar nekajkrat imeli težavo spraviti pak iz svoje obrambne tretjine. Nova izključitev na strani Olimpije ni prinesla spremembe rezultata. V zaključnih minutah so Zmaji ponovno strnili svoje vrste in nekajkrat poskušali organizirati svoj napad, vendar pa je precej disciplinirana jeseniška obramba onemogočala zaključni strel, ki bi prinesel izenačenje in Železarji so na drugi odmor odšli z minimalno prednostjo. Ob dejstvu, da gol zaostanka ob disciplinirani jeseniški igri ne bo zlahka nadoknaditi, so ljubljanski hokejisti zadnjih dvajset minut začeli bolj energično. Več poskusov pred jeseniškim golom je pomenilo tudi več možnosti za napako in eno takšnih so v 45. minuti Železarji izkoristili, ko je Jaka Štrum v drugo nocoj pak poslal za hrbet ljubljanskega golmana. Izključitev v jeseniških vrstah, ki je sledila takoj zatem, je  tivolski ekipi ponudila priložnost za znižanje rezultata, a je rdeča obramba odbila vse poskuse. Nova izključitev na strani Olimpije in nov zadetek - na 3:0 je povišal David Planko in tako potrdil zmago Jesenic in osvojitev naslova pokalnih prvakov v sezoni 2017/18.

HDD SIJ Acroni Jesenice - HK Slovenske Železnice Olimpija 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
1:0 - 22:14 Piispanen (Tavželj, Brus) PP1
2:0 - 44:23 Šturm (Tomaževič, Urukalo)
3:0 - 51:50 Planko PP1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.