Drugi športi

Žbogar vnovič za krmilom Green Comm Racinga

Izola, 11. 11. 2011 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar bo za krmilom španskega katamarana Green Comm Racing nastopil na tretji preizkušnji svetovne turneje pokala Amerike.

Vasilija Žbogarja v naslednjih dneh čaka tretja preizkušnja iz ciklusa svetovne turneje pokala Amerike. Slovenski jadralec se bo za krmilom španskega katamarana Green Comm Racing pomeril z uveljavljenimi imeni prestižnega tekmovanja. Jadralski spektakel tokrat gostuje v San Diegu, kjer bo devet posadk nastopilo na zadnji letošnji preizkušnji.

Green Comm Racing
Green Comm Racing FOTO: Reuters

Ekipa Green Comm Racing je prve dni v San Diegu izkoristila za popravilo manjših poškodb katamarana, ki so jih z nekaj smole utrpeli v zadnjih dneh v Plymouthu. Od srede trenirajo, saj je za mlado posadko, ki je na 45-čeveljskem katamaranu skupaj jadrala manj kot mesec, dragocen vsak trenutek na vodi. V soboto, 12. novembra, se začne zares. Na morju pred San Diegom, kjer napovedujejo nekoliko prijaznejše razmere, kot so jih imeli tekmovalci v vetrovnem Plymouthu, se bo do 20. novembra devet posadk merilo v flotnih regatah in dvobojevanju.

Žbogar prihaja v San Diego z intenzivnih priprav v Valencii in nekajdnevnega treninga v San Franciscu, kjer se je z aktualnim svetovnim prvakom razreda finn Edom Wrightom, prav tako članom posadke Green Comm Racing, pripravljal na svetovno prvenstvo. Jadralce olimpijskih razredov namreč v začetku decembra v Perthu v Avstraliji čaka še svetovno prvenstvo, kjer se bodo delile prve olimpijske vozovnice, Žbogar pa si bo poskušal zagotoviti svoj četrti nastop v razredu finn.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.