Drugi športi

Žbogar še naprej drži tretje mesto

Split, 16. 05. 2015 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predzadnji dan odprtega evropskega prvenstva v razredu finn je organizatorjem uspelo izpeljati dve regati, tretjo pa so zaradi premalo vetra prekinili. Uspešen dan je spet za Vasilijem Žbogarjem, ki je po devetih odjadranih regatah v absolutni konkurenci še vedno tretji.

Na morju pred Splitom je bilo vetra spet manj kot v preteklih dneh, v prvi regati le okoli pet vozlov, a dovolj, da so se jadralci podali na regatno polje. Izolan Vasilij Žbogar je startal dobro, bil ves čas med prvo deseterico, ciljno črto pa prečkal sedmi. Pred startom druge regate pa se je veter dvignil, okoli deset vozlov je pomenilo boljše razmere za jadranje in Žbogar je to znal izkoristiti. Po dobrem startu je bil na prvem obratu tretji, v nadaljevanju pa eno mesto še pridobil in v cilju zaostal le za Avstralcem Jakeom Lilleyjem.

Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar FOTO: Reuters

"Zelo dober dan je za mano. Včeraj je bilo naporno, a uspel sem se dobro spočiti in z današnjim dnem sem res zadovoljen," je povedal Žbogar in nadaljeval. "Vetrovna napoved je bila slaba, vendar je kar lepo pihalo. Jadral sem super, to je bil moj najboljši dan v Splitu v tem tednu," je zadovoljen Žbogar.

Najboljšo deseterico jutri čaka le še regata za medalje, ki jo bo Žbogar, branilec lanskega srebra, začel s tretjega mesta. Za vodilnim Ivanom Kljakovićem Gašpićem zaostaja za 19 točk. Hrvat, ki ima 46 točk si je naslov evropskega prvaka praktično že zagotovil. Med Kljaković Gašpićem in Žbogarjem je še Novozelandec Josh Junior, ki ima 48 točk.

"Branim tretje mesto, ker prvi ali drugi ne morem več biti. Za mano pa sta dva jadralca zelo blizu. Vetra naj bi bilo bolj malo in lahko se zgodi marsikaj," je pred nedeljskim, zadnjim dejanjem povedal slovenski jadralec, ki bo jutri najbolj moral paziti na Eda Wrighta. Britanec ima v skupnem seštevku 71 točk, šest več kot Žbogar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.