Drugi športi

Žbogar ostal na 12., Vinčec pa na 18.

Ljubljana, 08. 12. 2011 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izoljan Vasilij Žbogar je po šestih regatah razreda finn na svetovnem prvenstvu v jadranju, ki poteka v Perthu, ostal na 12. mestu (34 točk), Gašper Vinčec pa na 18. mestu (48) med 72 jadralci.

Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar FOTO: Damjan Žibert

Danes so opravili le eno regato, v kateri je bil Žbogar 13., ta uvrstitev se mu kot najslabša črta iz skupnega seštevka, Vinčec pa 11.

Vesna Dekleva-Paoli, Katarina Kerševan in Lena Koter so v dvobojevanju v predtekmovalni skupini A končale na šestem mestu (8 točk). Mitja Mikulin in Sebastijan Prinčič sta v dvosedu 470 v šesti regati 40. mesto ter sta med 80 posadkami ostala na 37. mestu (93 točk).

Dekleva-Paoli, Katarina Kerševan in Lena Koter so uspešno zaključile prvi del SP. Barakude so imele pred tem dve zmagi in tri poraze, končale pa so z osmimi zmagami in šestimi porazi. Šesti dan prvenstva so premagale še prvo dansko ekipo, Portugalsko, drugo ekipo Francije in Novo Zelandijo ter prvo in drugo posadko Kanade. Američanke so s krmarko Anno Tunnicuffe osvojile prvo mesto, druge pa so bile Rusinje s krmarko Jekatarino Skudno. Obe posadki sta si že zagotovili nastop v četrtfinalu in svojima državama zagotovili kvoti za olimpijske igre v Londonu. Posadka Vesne Dekleve Paoli se bo za nastop v četrtfinalu borila v drugem krogu dvobojev.

V razredu finn je vodstvo ohranil Nizozemec Jan Pieter Postma (7 točk) pred Britancem Gilesom Scottom (9), na tretje mestu pa je petkratni svetovni prvak Ben Ainslie iz Velike Britanije (11). Tak je bil tudi vrstni red v šesti regati, v kateri je Postma ubranil vse napade obeh najhujših zasledovalcev. V razredi 470 sta na čelu domačina Mathew Belcher in Malcolm Page (7).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.