Drugi športi

Žbogar na evropskem prvenstvu pridobil tri mesta

Split, 15. 05. 2015 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po četrtem dnevu evropskega prvenstva razreda finn na tretjem mestu, potem ko je v treh regatah osvojil tretje, četrto in peto mesto. Žbogar je tako blizu nove, še četrte zaporedne kolajne na evropskih prvenstvih.

Po dnevih šibkega vetra in tudi brezvetrja je bil četrti tekmovalni dan evropskega prvenstva v razredu finn v znamenju juga, ki je pihal med 18 in 25 vozlov. Večina favoritov za visoka mesta je te razmere znala izkoristiti, tudi branilec srebra s prejšnjega evropskega prvenstva Vasilij Žbogar. Start prve regate je bil veliko boljši kot v preteklih dneh, ves čas je jadral med najboljšimi in ciljno črto prečkal tretji.

Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar FOTO: Damjan Žibert

Tudi v drugi regati je jadral suvereno, bil ves čas v ospredju in v cilj prišel četrti. Čeprav sta mu regati v močnem vetru pobrali precej moči, svoje pa je naredila tudi bolezen iz preteklih dni, tudi v tretji regati ni popuščal, spet je bil med najhitrejšimi, končal pa na petem mestu.

"Vedel sem, da bo močan veter in želel sem ga izkoristiti, ker sem v Hyeresu dokazal, da se v takšnih razmerah dobro znajdem. Hkrati pa sem se zavedal, da zaradi bolezni nimam dovolj moči in da me čaka naporen dan. Vesel sem, da sem zdržal vse tri regate in da sem v skupnem seštevku še v igri za odličje," je povedal Žbogar, ki ga v soboto čakata vsaj dve regati: "Želim si srednji ali močan veter, ker v takšnih razmerah je jadrnica zelo hitra, v šibkem vetru pa imamo precej težav s hitrostjo."

Žbogar je po sedmih regatah (najslabši izid se briše) s 56 točkami tretji. Pred njim sta le Josh Junior in Ivan Kljakovič Gašpić. Novozelandec je spet jadral odlično, bil deseti, prvi in drugi, v skupnem seštevku pa ima šest točk prednosti pred trenutno drugim Hrvatom. Ta je doslej zbral 28 točk. Žbogarju tesno sledi Grk Ioanis Mitakis s 57 točkami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.