Drugi športi

Zakrajšek četrti na EP

Lizbona, 15. 06. 2013 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kajakaš Jošt Zakrajšek je na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah zasedel četrto mesto na 1000 metrov.

Jošt Zakrajšek je za stopničkami zaostal za dobre pol sekunde. Slovenski tekmovalec bo v nedeljo nastopil še na 5000 metrov. Na kilometrski razdalji je zmagal Danec Rene Poulsen pred Nemcem Maxom Hoffom in Čehom Josefom Dostalom.

"Z rezultatom sem zelo zadovoljen, tudi s samim počutjem. Veslal sem zelo lahkotno, kar pa ne pomeni, da sem varčeval z močmi, saj sem postavil svoj najboljši čas doslej, 3:29. Vseeno je na koncu čisto malo zmanjkalo do tretjega mesta. Je pa tudi četrto mesto zelo dober rezultat, boljše kot peto, in hkrati moja najboljša uvrstitev doslej ter navsezadnje tudi najboljša slovenska uvrstitev na tovrstnih velikih tekmah," je po tekmi povedal Zakrajšek, ki ga v nedeljo čaka še nastop na 5000 metrov.

Špela Ponomarenko Janić
Špela Ponomarenko Janić FOTO: STA

"Na 5000 metrov vedno odloča start. Glede na trenutno počutje in to, kar sem danes pokazal, verjamem, da bom dobro startal. Mislim, da sem zraven najboljših, katero mesto bom osvojil, bomo pa videli. Želja je, da izboljšam lansko šesto mesto, letos pa sem tudi na svetovnih pokalih pokazal, da lahko pridem višje. Ne nazadnje sem bil tudi že četrti. Ta tekma je sicer zelo taktična, mogoče se lahko malce s kolesarstvom primerja. Tudi če ti start dobro uspe, se lahko vse skupaj hitro spremeni," napoveduje Zakrajšek.

Danes je v kvalifikacijah na 200 metrov nastopila še Špela Ponomarenko Janić, ki si je v petek že zagotovila nedeljski finale na 500 metrov. Na tej razdalji brani bron iz Zagreba 2012. Na najkrajši razdalji je v svoji kvalifikacijski skupini zasedla drugo mesto, sledila je svoji svakinji Nataši Janić, ki nastopa za Madžarsko, in se neposredno uvrstila v nedeljski finale. S tem se je ognila še enemu nastopu v polfinalu in privarčevala nekaj moči za nedeljski dvojni program.

"Skupina je bila sicer težka, ampak sem si rekla že pred nastopom, da se bom držala Nataše, saj sem vedela, da bo to dovolj za finale. Jutri bom dala še enkrat vse od sebe. Dvesto metrov je kratka razdalja, vse bomo blizu, tako da je nehvaležno kaj napovedovati. Upam, da bom ponovila današnje veslanje ali ga še malce izboljšala," je po nastopu dejala Ponomarenko Janićeva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joker3
15. 06. 2013 11.28
+1