Drugi športi

'Zagrebški dosežki pomembni za orientacijo'

Zagreb, 14. 04. 2013 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski veslač Luka Špik je zadovoljen s preverjanjem trenutne pripravljenosti. Na odprtem prvenstvu Hrvaške je namreč nastopil v skifu, dvojnem četvercu in dvojnem dvojcu.

Veslači so nastopili na odprtem prvenstvu Hrvaške na zagrebškem Jarunu. S prvimi nastopi v sezoni, dvema uvrstitvama na stopničke, je bil zelo zadovoljen tudi Luka Špik, nosilec olimpijske kolajne lani z Iztokom Čopom na igrah v Londonu. V soboto je osvojil tretje mesto v skifu, v nedeljo pa je z Jernejem Markovcem, Gašperjem Fistravcem in Tomažem Pirihom v dvojnem četvercu osvojil drugo mesto pred Estonijo in za srebrnimi z londonskih iger Hrvati. Skupaj z Markovcem se je uvrstil tudi v finale dvojnih dvojcev, a sta zaradi razporeda tekem, tekmi sta bili zelo skupaj, finale v tej disciplini izpustila.

Luka Špik
Luka Špik FOTO: Damjan Žibert

"V skifu je bil Hrvat Damir Martin prvi favorit, ki je močno odstopal in morda sem pričakoval nekaj manjši zaostanek. A na začetku sezone je vedno hiter, jaz pa sem tukaj nastopil z novim čolnom, v katerem se z nastavitvami še malo borim. Zdaj moram popraviti finese, povečala se bo plovnost in vse skupaj bo šlo na gor. Zelo dobro nam je šlo tudi v dvojcu in četvercu," je o nastopih povedal Špik.

Blejec poudarja, da je zagrebška regata v zadnjih letih postala pomemben pokazatelj forme pred sezono, zato je tudi za leto 2013 zelo optimističen: "Tukaj so močne predvsem hrvaške posadke, pa tudi srbske, saj so oboji že imeli pregledno tekmo in imajo prednost, saj so vendarle korak pred nami tudi zaradi tekmovalnega ritma. Prav zato so dosežki tukaj še bolj pomembni za orientacijo in dober pokazatelj."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.