Drugi športi

Žagar: V Krškem bom dirkal, razen če me peljejo na intenzivno nego

Krško, 10. 09. 2015 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Matej Žagar je kot popotnico na sobotno domačo dirko svetovnega prvenstva v speedwayu v Krškem prinesel zmago iz poljskega Gorzowa. A tudi bolečine po hudem padcu v 18. vožnji, po katerem pa se je čudežno pobral in nazadnje stopil na zmagovalni oder.

Vsi, ki so na zadnji dirki na Poljskem videli padec Mateja Žagarja, ki je skupaj z Dancem Nickijem Pedersenom priletel v zaščitno ogrado, najbrž niso mogli verjeti, ko so nekaj minut zatem slovenskega asa spet videli na startni črti. Pa ne le to, Žagar je nazadnje slavil na tej dirki, ki jo ima - zaradi kluba, za katerega nastopa v poljski ligi - tudi napol za domačo.

Posledice so vidne še danes. Žagar po poškodbi dimelj in medenice težko že hodi, še težje pa trenira na motorju. A bo stisnil zobe, čeprav priznava, da bi za katerokoli drugo dirko, če ne bi bila v Sloveniji, start takoj odpovedal.

Matej Žagar
Matej Žagar FOTO: Mediaspeed

"Najmanj sem občutil to zmago, ker sem imel preglavice. V treh tednih sem imel tri hude padce, za enega v Angliji najbrž sploh ne veste. Tam sem tudi za kratko izgubil zavest, potem se še nisem povsem sestavil, ko sem spet padel. Dobil sem močan udarec v dimlje in medenico. Če ne bi bilo v Krškem, bi nastop odpovedal zaradi zdravja. Stvar je daleč od idealne," je dva dni pred treningi v Krškem na predstavitvi dirke v Ljubljani dejal zmagovalec treh preizkušenj za SP.

Na Poljskem je kljub zmagi občutil tudi pritisk: "V Gorzowu je dirka zame domača, ker tam preživim veliko časa. Po drugi stani pa je to velika obremenitev. Ne le do sebe, ampak tudi do sponzorjev. Dober rezultat pričakujejo od tebe in te dirke so psihično težke. Forma je dobra, a vemo, kaj se lahko zgodi."

Žagar razmišlja, da bi na dirki vzel tudi protibolečinska sredstva. Obenem pa se noče obremenjevati s progo in startnimi izhodišči, poleg tega so v Krškem zamenjali podlago in obljubljajo, da bodo startna izhodišča bolj enakovredna kot na zadnji izvedbi dirke na najvišji ravni pred dvema letoma.

"S teh položajev v Krškem res nihče ni startal dobro. Upam na dober žreb, ker ne bom pripravljen, kot bi moral biti. Ne bom se mogel spuščati v takšno tveganje kot v Gorzowu. A če si v formi, te ne ovirajo niti slabše pozicije. Si pa v Krškem vsekakor želim boljše položaje," razmišlja Žagar.

"Če si dober in v formi, te ne ustavi nobena proga. Krško dobro poznam, morda bolj v mlajših letih, a to nima pomena, v Krškem je lepa steza in imam nanjo lepe spomine. V petek bom treniral, da vsaj preizkusim nov material. Grand Prix bom peljal, razen če me peljejo na intenzivno nego. Dal bom vse do sebe, priprave bom naredil, kolikor zmorem. Kaj dosti ne morem predvidevati, upam, da ne bo preveč bolečin. V gibanju imam kar veliko težav," še pravi Žagar in dodaja, da je imel pri padcu tudi veliko srečo: kljub temu, da je pošteno potolčen in pretresen, pa ne bo imel trajnih posledic.

"Lahko rečem, da sem imel srečo. Padci so in bodo, pa tudi druge zgodbe se zgodijo. A dokler si sposoben voziti, ne moreš 'jamrati'. Saj vendar dirkamo," v svojem slogu pravi serijski slovenski prvak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

neopredelen
10. 09. 2015 13.03
+0
Zdej se pise o njem. Ko je pa prej vozu ze 5let v gp p ni duha ne sluha o njem