Drugi športi

Žagar upravičil vlogo favorita, Čonda izpadel

München, 21. 05. 2013 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši slovenski voznik spidveja Matej Žagar je na dirki v nemškem Abensbergu pri Regensburgu v kvalifikacijah za novo sezono velike nagrade (SGP) upravičil vlogo favorita in si privozil novo zmago. Drugi slovenski voznik Aleksander Čonda je po 12. mestu izpadel.

Matej Žagar je za favorita veljal že pred dirko, saj je bil med šestnajsterico edini aktualni voznik letošnje SGP-serije, v katero se je prebil iz lanskih tovrstnih kvalifikacij. Tokratna dirka se je za oba slovenska dirkača zaradi slabih startov začela slabo in sta ostala brez točk. Drugi medsebojni slovenski obračun je nato dobil Žagar, Aleksander Čonda je osvojil dve točki. Žal je imel Čonda vnovič težave z motorjem in na koncu po enem tretjem in četrtem mestu zgrešil napredovanje za dve mesti.

Žagar pa je v nadaljevanju pokazal vse svoje znanje, oddal le še točko in vse je kazalo, da bo osvojil drugo mesto, nato pa se je slovenskemu dirkaču nasmehnila še Fortuna, saj je dotlej vodilni Poljak Przemyslaw Pawlicki padel in Žagar je stopil celo na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. "Izpolnil sem svoj cilj in se celo z zmago uvrstil v polfinalni krog kvalifikacij, kar pomeni, da s tem ostajam v igri za nastop v SGP-seriji 2014, če se mi v tej sezoni ne bi uspelo uvrstiti med prvo osmerico," je po zmagi povedal zadovoljen Žagar.

Matej Žagar je zmagal na dirki v Nemčiji.
Matej Žagar je zmagal na dirki v Nemčiji. FOTO: Mediaspeed


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.