Drugi športi

Žagar drugi v Horsensu, zmaga Kildemandu

Koebenhavn, 08. 08. 2015 23.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Spidvejist Matej Žagar je na dirki v danskem Horsenu, sedmi postaji svetovnega prvenstva, osvojil drugo mesto. V velikem finalu je moral priznati premoč le domačinu Petru Kildemandu, tretji je bil še en Danec Michael Jepsen Jensen.

Matej Žagar je dobil tudi novih 12 točk za SP, s katerimi se je učvrstil v vrhu seštevka; na četrtem mestu ima s 65 enako število točk kot Američan Greg Hancock. Vodi Britanec Tai Woffinden z 91, drugi je Danec Nicki Pedersen z 78. Danes je Žagar zmagal v svoji drugi in četrti vožnji, bil tretji v prvi in tretji ter ostal brez točk v peti, nato pa v polfinalu in finalu končal na drugem mestu. Žagarjevo dirko je zaznamoval tudi grd padec v zadnji vožnji predtekmovanja, ko sta se v prvem zavoju vanj zaletela domačina Pedersen in Peter Kildemand. Žagar je trdo priletel v zaščitno ogrado in nato padel na stezo; po prvi pomoči je odšepal v bokse in se držal za roko, nato pa vendarle stisnil zobe za ponovljeni start, a je v tej vožnji zgolj odpeljal do cilja in ostal brez točke, vseeno pa je bilo osem točk dovolj za polfinale. V polfinalu so bili njegovi tekmeci Maciej Janowski, Chris Holder in vodilni v SP Woffinden. Žagar je polfinale odlično začel, a je bila vožnja po padcu Holderja prekinjena. V ponovljenem startu je bil Žagar dolgo tretji, dokler ni Janowski v zadnjem krogu naredil napake in slovenski prvak se je mimo njega prebil do drugega mesta in finala.

Matej Žagar
Matej Žagar FOTO: Mediaspeed

Serija padcev se je nadaljevala tudi v finalu; Žagar je vodil, a je bila vožnja prekinjena zaradi padca Kildemanda, v ponovitvi pa so po izključitvi Woffindna ostali le trije. Žagar je po začetnem tretjem mestu sredi finala premagal Jespna Jensna, Kildemand pa je bil predaleč in je slavil zmago.

Sezona se bo nadaljevala v poljskem Gorzowu čez tri tedne, 12. septembra pa se bo karavana preselila v Krško.

Izidi:
1. Peter Kildemand (Dan) 14 točk, 2. Matej Žagar (Slo) 12, 3. Michael Jepsen Jensen (Dan) 13, 4. Tai Woffinden (VB) 11, 5. Maciej Janowski (Pol) 12, 6. Jason Doyle (Avs) 12, 7. Chris Holder (Avs) 10, 8. Nicki Pedersen (Dan), 9. Greg Hancock (ZDA), 10. Andreas Jonsson (Šve), 11. Niels K. Iversen (Dan), 12. Thomas H. Jonasson (Šve) vsi po 7 ...
Vrstni red v SP po sedmi od 12 dirk:
1. Woffinden 91 točk, 2. Pedersen 78, 3. Hancock 65, 4. Žagar 65, 5. Holder 61, 6. Iversen 60, 7. Doyle 60, 8. Janowski 58, 9. J. Jensen 54, 10. Jonsson 45 ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.