Drugi športi

Žabjek evropski prvak med gorskimi kolesarji v spustu

Wisla, 13. 09. 2015 21.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko gorsko kolesarstvo je na evropskem prvenstvu v spustu v Wisli osvojilo zlato odličje. Zanj je zaslužen Jure Žabjek, ki je postal evropski prvak med člani. Njegov uspeh sta dopolnila Monika Hrastnik med članicami in Luka Berginc med mladinci, oba sta bila četrta.

Jure Žabjek je že večkrat letos pokazal, da se zna peljati zelo hitro, dve hitri vožnji pa je prihranil za EP. V soboto je razvrstitveno vožnjo končal na četrtem mestu, dan pozneje pa je najbolje opravil s progo in prevzel vodstvo. Na vrhu so bile še trije najhitrejši iz razvrstitvene vožnje. Najprej je zaostal Poljak Slawomir Lukasik, včeraj najhitrejša pa sta z napakami končala v ozadju. Za članom slovenske ekipe Unior Tools, ki je na zadnjem EP v Bolgariji pred dvema letoma osvojil bron, takrat še med mladinci, sta na zmagovalnem odru stala Lukasik na drugem in Švicar Lutz Weber na tretjem mestu. Miran Vauh je osvojil sedmo mesto, Žiga Pandur, na svetovnem prvenstvu v Andori pred tednom dni s 24. mestom najboljši Slovenec v zgodovini SP, pa je bil 13. "Neverjeten vikend, neverjeten zaključek vikenda. Proga na Poljskem mi ustreza, saj je kratka in ima veliko skokov - teren je podoben kot na moji domači progi. V nedeljo se je proga posušila in je bila precej hitrejša kot v kvalifikacijah. V kvalifikacijah in v finalu sem naredil napako na istem mestu, a ta napaka ni vplivala na končni rezultat. Preostali del proge sem odpeljal popolno, brez napak. Nisem pričakoval, da bom ta vikend osvojil naslov evropskega prvaka, vendar naslov z veseljem sprejmem. Zdaj pa res samo še ena dirka, nato pa oddih in počitek pred novimi cilji," so bile besede Žabjeka, ki je letos že osvojil naslov državnega prvaka, v evropskem pokalu pa se bori za mesto v prvi trojici. Žabjek je sicer prvi Slovenec z naslovom evropskega prvaka med člani, prvo medaljo je pred dvema letoma osvojil Vauh, ki je bil bronast.

Državno prvenstvo v gorskem kolesarstvu - 42
Državno prvenstvo v gorskem kolesarstvu - 42 FOTO:

Dirko članic je dobila Čehinja Jana Bartova, poleg nje sta na zmagovalnih stopničkah stali še dve Italijanki, Veronika Widmann na drugem in Eleonora Farina na tretjem mestu. Monika Hrastnik je bila četrta in najboljša Slovenka, tako kot tudi na SP v Andori. Na obeh prvenstvih je debitirala. Zarja Černilogar je končala na sedmem mestu.

Dirko mladincev je dobil Italijan Loris Revelli, drugi je bil Francoz Laly Thibault, tretji Čeh Tomaš Navartil, Berginc je končal na šestem mestu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

audirs45678
15. 09. 2015 22.45
+2
Res ste pacienti, tud od vseh slik na spletu in fbju niste mogl najdt prave ampak kr enga modela ki fura crosscountry, ki je po vase identicen dh-ju. Ni cudno da folk ne pozna tega sporta ce se takrat ko napisete clanek * pri sliki. Hvala*