Drugi športi

Za zaključek EP Fainova 11., 14. mesto Odrove na 400 m prosto

Köbenhavn, 17. 12. 2017 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski plavalci so sklenili nastope na 19. evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Köbenhavnu. Izkupiček zadnjega dne je 11. mesto Katje Fain in 14. mesto Tjaše Oder na 400 m prosto ter 15. mesto Tjaše Vozel na 200 m prsno.

Po pričakovanjih sta bili najvišje uvrščeni tekmovalki na 400 m prosto. Bolj zadovoljna je lahko Katja Fain, ki se je povsem približala osebnemu rekordu, Tjaša Oder pa je v karieri že dosegla izid, ki bi jo popeljal v finale.

"Šla sem na vse ali nič in na koncu se je videlo, da nimam prave moči, saj sem po navadi v drugi polovici tekme močnejša. Prvih 200 metrov sem se borila s tekmicami, na drugi polovici pa jim nisem mogla slediti. A dala sem vse od sebe, znano pa je tudi, da je zame dopoldan vedno težko," je po tekmi povedala Ravenčanka Odrova.

Na zaključnih nastopih na letošnjem EP v kratkih bazenih v danskem Köbenhavnu so naše tri tekmovalke izpolnila lastna pričakovanja.
Na zaključnih nastopih na letošnjem EP v kratkih bazenih v danskem Köbenhavnu so naše tri tekmovalke izpolnila lastna pričakovanja. FOTO: AP

Fainova je osmemu mestu na 800 m prosto dodala še drugo uvrstitev med najboljših 16. "Potrudila sem se, kolikor sem se lahko. Dosegla sem najboljši izid v jutranjem plavanju in sem zadovoljna. Vesela pa sem celotnega tekmovanja. Evropa plava in jaz sem tukaj, kjer sem. Uvrstila sem se v prvi finale, dobila pa tudi izkušnje in motivacijo, da bodo uvrstitve na naslednjih tekmah še boljše," je o nastopu in premieri na EP povedala 16-letna plavalka Branika.

Na 200 m prsno je Tjaša Vozel s časom 2:24,63 osvojila 15. mesto ter popoldanski veliki finale zgrešila za sekundo, mladinki Tara Vovk in Tina Čelik sta bili 29. oz. 30. "Glede na to, da sem še pred tremi tedni lovila normo za evropsko prvenstvo, sem zelo zadovoljna z rezultatom. Dosegla sem najboljši izid v sezoni, res sem se potrudila, res pa je tudi, da mi manjka nekaj takih tekem, da bi se morala boriti že zjutraj, a z dosežkom moral biti zadovoljna," je po tekmi ocenila Vozlova, ki se je na EP dvakrat prebila med najboljših 16.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.