Drugi športi

VIDEO: Za uvod v teniški challenger dvoboj na strehi

Ljubljana, 02. 07. 2014 23.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za uvod v teniški turnir ATP serije challenge sta lanski zmagovalec portoroškega turnirja Grega Žemlja in Blaž Kavčič na strehi najvišje stavbe v Sloveniji, Kristalne palače v BTC, odigrala ekshibicijski dvoboj. Turnir Tilia Slovenia Open bo od 7. do 13. julija na igriščih Marine Portorož.

Dvoboj Grega Žemlje in Blaža Kavčiča je bil obračun dveh slovenskih teniških igralcev, ki sta v karieri že presegla milijon ameriških dolarjev turnirskih nagrad. Žemlja še ni pripravljen na najtežje dvoboje v teniški karavani, zato bo v Portorožu na turnirju za druge slovenske igralce zgolj stiskal pesti s tribun. "Odločil sem se za popolno mirovanje, in tako bo, dokler se ne bom počutil sposoben igrati na najvišji ravni. V Portorož bom prišel v vlogi navijača, saj želim, da me eden od Slovencev nasledi na zmagovalnem prestolu. Škoda, ker ne morem igrati, saj je turnir Tilia Slovenia Open eden najboljših na svetu," je dejal Žemlja.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič
Grega Žemlja in Blaž Kavčič FOTO: Damjan Žibert

Najboljši slovenski igralec Blaž Rola, 92. z lestvice ATP, je tik pred zdajci odpovedal nastop v Portorožu, ker mu rahlo poškodovano koleno ne omogoča varnega, še manj pa dobrega nastopa na trdi podlagi, tako da bo tudi on v času krajše rehabilitacije za kakšen dan v Portorož prišel na ogled, so sporočili iz teniške zveze Slovenije. Med Slovenci je tako najvišje uvrščen Kavčič, ta čas 98. igralec z lestvice ATP, ki bo v Portorožu četrti nosilec. Kavčič je dobro okreval po operaciji stopala, zato na bali računa na visoko uvrstitev. "Ta trenutek sem najbolj potreben počitka. Za menoj je ena najtežjih turnej v moji karieri, saj sem v treh tednih odigral 15 dvobojev in to v visoki vlažnosti in skorajda neprimernih temperaturah. V Portorožu bo veliko odličnih igralcev, za vsak posamezen preboj v višji krog tekmovanja bo treba odigrati maksimalno dobro. Jaz bom dal svoj maksimum, pritiska pričakovanja pa ne čutim in ga tudi ne želim. Da bi se počutil kot glavni favorit? Sploh ne," je povedal Kavčič po vrnitvi z azijske turneje.

Letošnji nagradni sklad turnirja bo večji od lanskega, 50.000 dolarjev, prireditelji pa poleg tenis obljubljajo tudi vrsto spremljevalnih dejavnosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borci333
03. 07. 2014 12.24
+1
Pa po posnetku sodec se vidi da se oba bojita visine.... niti enega pravega udarca izmenjave..... in to reklama? :))))
borci333
03. 07. 2014 12.21
+1
24 ur mislite da sportniki igrajo za denar? Ce bi igrali za denar bi nole federer nadal itd. ze zdavnaj nehali....tako da ne omenjajte denarja v tenisu .....
Trend01
03. 07. 2014 11.03
+1
Upam, da, v kakršni formi sta, ne bo kdo s strehe padel... :)
zelopameten
03. 07. 2014 10.58
+0
Kje je pa kakšna fotografija?? Mogoče ste si pa kr izmislili članek...
Die einemaister
03. 07. 2014 10.46
+3
wau na strehi od BTC-ja, mislim d se federer djoko in nadal ful fovš takem nivoju na nekem zelo pomembnem turnirj oz sindikalnih igrah
dajns
03. 07. 2014 07.54
+1
za to je denar