Drugi športi

Za Srebotnikovo najuspešnejša sezona doslej

Ljubljana, 04. 11. 2011 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za slovensko teniško igralko Katarino Srebotnik je najuspešnejša sezona doslej. Potem ko se je lani po bolečinah v ramenu odločila, da bo igrala le še dvojice, je letos skupaj s Čehinjo Kveto Peschke nastopila na 21 turnirjih in na šestih zmagala, med drugim tudi na prestižnem Wimbledonu.

Srebotnikovo, ta je zdaj že nekaj let uradno prebivalka Dubaja, je v preteklosti pestila poškodba rame. Predvsem zaradi tega se je odločila poslušati svoje telo in se osredotočiti le na igro v dvojicah. Odločitev se ji je obrestovala, z ramo je precej bolje, prav tako pa je zelo napredovala v igri v paru. Letos je tako vknjižila kar šest turnirskih zmag, poleg Wimbledona sta s Peschkejevo slavili še v Aucklandu, Dohi, Eastbournu, Carlsbadu in v Pekingu.

Z nekaj smole sta s Peschkejevo le imeli, saj sta klonili v finalu mastersa v Carigradu pred tednom dni, masters tako ostaja edini neizpolnjen cilj. V finalu dveh najboljših parov sveta sta namreč zmago nad prvima nosilkama s 6:4 in 6:4 slavili drugi nosilki Američanki Liezel Huber in Lisa Raymond. Kljub finalnemu porazu pa sta Srebotnikova in Peschkejeva sezono končali kot najboljši par v konkurenci ženskih dvojic z osvojenimi 10.461 točkami. Po zaslugi letošnjih uspehov je Srebotnikova bogatejša za 842.365 ameriških dolarjev, skupno pa je z igranjem tenisa v karieri zaslužila 5.723.490 dolarjev.

Kveta Peschke in Katarina Srebotnik
Kveta Peschke in Katarina Srebotnik FOTO: Reuters

V prihodnji sezoni bo prav tako igrala s Čehinjo, želi pa si tudi zaigrati na olimpijskem turnirju v Londonu. Kot članica prve deseterice si lahko partnerko izbere, pogovori z najboljšo slovensko igralko med posameznicami Polono Hercog pa še niso stekli. Morda bo igrala tudi s katero drugo perspektivno slovensko igralko. Pokal federacij je zaenkrat postavila na stran, saj si ne želi igrati na Japonskem, kamor bo na gostovanje v začetku februarja 2012 odpotovala slovenska reprezentanca. Tudi v mešanih dvojicah bo v prihodnji sezoni igrala s Srbom Nenadom Zimonjićem. "Za mano je najuspešnejša sezona do zdaj. Vesela sem, da sem se odločila zgolj za igranje v dvojicah. Če že imam težave z ramenom, potem lažje prilagajam program in izbiram turnirje. V igri parov sem precej napredovala, to je potrdil tudi mož Peschkejeve, ki je najin trener. Predvsem v sami tehniki igre, na katero žogo iti, katero prepustiti partnerici, v komunikaciji na igrišču ... Težko je razložiti. Tudi nastop na olimpijskih igrah je moja želja, tam bi nastopila v ženskih in mešanih dvojicah, saj imam zaradi letošnje zmage na Wimbledonu lepe spomine na igranje na travi, kjer bo potekal tudi olimpijski turnir," je na novinarski konferenci dejala Srebotnikova.

"Priprave se mi bodo začele že čez nekaj dni, ko bom v Dubaju najprej delala kondicijske vaje, nato pa se selim v Švico, kjer naju s Kveto čaka trening igre. Sezono bova tako kot letos začeli v Aucklandu. V pokalu Fed ne želim igrati, to je moje osebno prepričanje, saj se ne želim izpostavljati morebitnim nevarnostim, ki so posledice hudega potresa meseca marca," je še dejala Srebotnikova. Turnir v Aucklandu se začne že 2. januarja, potem pa sledi nastop v Sydneyju. V programu so tudi nastopi na vseh štirih turnirjih za grand slam.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
05. 11. 2011 07.45
bi bil že čas ??? kaj je ta že v petdesetih?
Neli Zivko
05. 11. 2011 00.25
zakaj bi nas zanimalo koliko je zaslužila?
moster
04. 11. 2011 21.52
NIKOLI NISEM DVOMIL V TVOJE TENIŠKE SPOSOBNOSTI, ZA BRAVISIIMO KATA, SI LEPO PRIPOROČILO,NOVIM NAŠIM IGRALKAM! ŠE ENKRAT IZ SRCA, LE TAKO NAPREJ, BRAVO
tornado.wind
04. 11. 2011 15.28
vse cestitke srebotnikovi, se veliko uspehov v naslednji sezoni.
martincheq
04. 11. 2011 15.04
V pokalu Fed ne želim igrati, to je moje osebno prepričanje, saj se ne želim izpostavljati morebitnim nevarnostim, ki so posledice hudega potresa meseca marca," je še dejala Srebotnikova.