Drugi športi

Za slovo od lige prvakinj zmaga Krima

Ljubljana, 10. 03. 2012 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu drugega dela lige prvakinj premagale Metz z 28:24. Krimovke so tako kot Metz že končale sezono v ligi prvakinj. V skupini so osvojile tretje mesto. V polfinale sta se iz te skupine uvrstili Budućnost in Valcea.

Trener Krim Mercatorja Tone Tiselj
Trener Krim Mercatorja Tone Tiselj FOTO: Damjan Žibert

Tekmo, ki je odločala le o tem, kdo bo v skupini 2 osvojil končno tretje in četrto mesto, so dobile Ljubljančanke. Te so bile tudi po zaslugi razpoložene vratarke Jelene Grubišić vso tekmo v ospredju, nekajkrat sicer malce vznemirile svoje navijače z nespametnimi potezami, toda kljub temu so se povsem zasluženo od tekmovanja poslovile z zmago. Od kluba pa so se hkrati poslovile Kristina Bille-Hansen, Gorica Aćimović in Ibolya Mehlmann. Najboljša strelka pri domačih je bila Andrea Penezić z osmimi zadetki, pri Metzu jih je pet zabila Svetlana Ognjenović.

Trener Tone Tiselj je na zadnji tekmi v tej sezoni lige prvakinj malce premešal začetno sedmerko. V njej so začele "standardne" vratarka Jelena Grubišić, krožna napadalka Andrea Šerić, leva zunanja Andrea Penezić (v obrambi jo je menjala Kristina Franić) in levorkrilna igralka Tamara Mavsar, ob njih pa so priložnost dobile še srednja zunanja Alja Janković, desna zunanja Barbara Lazović in desno krilo Alja Koren.

V ne preveč kakovostni predstavi s kar nekaj napakami so se uvodoma bolje znašle domačinke, ki so v šesti minuti prvič povedle za dva gola (3:1), dve minuti pozneje je Penezićeva zadela za 4:1, v 14. minuti pa je Tamara Mavsar povišala na 7:3. Minuta odmora gostujočega trenerja ni pomagala. Franićeva je – ob razpoloženi Grubišićevi – namreč takoj zatem v 15. minuti s sedmih metrov zabila že za 8:3.

Andrea Penezić je bila znova neustavljiva.
Andrea Penezić je bila znova neustavljiva. FOTO: Damjan Žibert

Tiselj je nato v igro poslal še Ljudmilo Bodnjevo in Aćimovićevo, Penezićeva pa je v 17. minuti poskrbela za novo najvišjo prednost 9:3 in štiri minute pozneje zadela še za 11:4. V teh trenutkih nebogljeni Metz je bil zrel še za kak gol več v svoji mreži, vendar so tudi domače, ki v obrambi niso puščale preveč prostora tekmicam, nekaj napadov odigrale nespretno in izgubljale žoge. Tudi zaradi tega so v drugi polčas nesle "le" pet golov naskoka, kar pa je ob dotlej videnem že nakazovalo zmagovalca dvoboja.

Toda Francozinje so v uvodnih minutah drugega polčasa pokrile Penezićevo, kar je praktično onesposobilo Krimov napad, same pa to unovčile za znižanje zaostanka. V 37. minuti je Kristina Liščević zadela za 14:16. V teh trenutkih so gledalci nekajkrat globoko vzdihnili ob osnovnošolskih podajah domačih, ki pa so ob nič boljšem Metzu vseeno kmalu spet vodile za tri, štiri zadetke.

Ob vstopu v zadnjih deset minut je razlika znova znašala le dva zadetka. A gostiteljice so nalet še pravočasno prekinile in ko je Bille-Hansnova v 55. in 56. minuti zapored zadela za 24:20 in 25:20, je bil zmagovalec praktično odločen.

Izid:

Krim Mercator – Metz 28:24 (14:9)
Penezić 8, Koren, Mavsar in Šerić po 4; Ognjenović 5, Limal in Liščević po 4

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

domremy
10. 03. 2012 22.25
+1
S trenerjem, kot je Tiselj, in z ekipo, kot jo je kar 3 leta imela Bonova, bi Krim spet segel na vrh Evrope. Upam, da dočakam še kdaj te zlate čase naših tigric. Jelena je pa težka faca!