Drugi športi

Za prihodnost se ni bati: mladi slovenski 'divjevodaši' svetovni prvaki

Charlotte, 08. 08. 2015 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Anže Urankar so v zadnji preizkušnji svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v kajaku in kanuju, ki se je končalo v Severni Karolini, priveslali do ekipnega naslova svetovnih prvakov v sprintu na divjih vodah.

Po zlatu v klasičnem spustu so bili Slovenci nepremagljivi tudi v sprintu, kjer so se jim še najbolj uspeli približati nemški kajakaši Barthel, Hartstein in Lemmen. Nemci so bili počasnejši za 96 stotink sekunde. Bron je pripadel češkim tekmovalcem, a so bili ti od novih svetovnih prvakov počasnejši že za 1,76 sekunde. V slovenski ekipi do 23 let je tokrat poleg Maksa Frančeškina in Vida Debeljaka priložnost dobil še novi svetovni mladinski prvak Anže Urankar, medtem ko je v klasičnem spustu poleg Frančeškina in Debeljaka veslal Tim Novak. Ekipa kajakašev v konkurenci mlajših članov je bila tudi edina slovenska ekipa na startu. Slovenci so bili na prvenstvu na reki Nantahala zelo uspešni, saj se v domovino vračajo z desetimi odličji. Po pet so jih dosegli tako v klasičnem spustu kot v sprintu na divjih vodah. Že prvi dan prvenstva je naslov svetovne prvakinje do 23 let v klasiki dosegla Ajda Novak, srebro v klasiki so si priborili kajakaš Maks Frančeškin in dvojec Peter Žnidaršič - Luka Žganjar, mladinec Tim Novak pa je bil bronast. Drugi tekmovalni dan so Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Tim Novak priveslali do naslova svetovnih prvakov v ekipni klasični preizkušnji kajakašev do 23 let, zadnji dan prvenstva pa so osvojili še pet kolajn.

Za slovensko "divjevodaško" prihodnost ni strahu. Nasledniki Petra Kauzerja (na sliki) in drugih so že na poti ...
Za slovensko "divjevodaško" prihodnost ni strahu. Nasledniki Petra Kauzerja (na sliki) in drugih so že na poti ... FOTO: Miro Majcen

Poleg ekipnega naslova prvakov do 23 let v sprintu je Anže Urankar osvojil še naslov svetovnega mladinskega prvaka, svetovni prvak do 23 let je postal Maks Frančeškin, Vid Debeljak je bil tretji, še eno srebrno kolajno pa sta si priveslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta bila druga v konkurenci dvojcev do 23 let.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lesto18aM
08. 08. 2015 18.49
Vsaka vam čast!