Drugi športi

Za dvoboj Mayweather – Pacquiao prodanih rekordnih 4,4 milijone plačljivih prenosov!

Las Vegas, 13. 05. 2015 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Organizatorji boksarskega ’dvoboja stoletja’ med Floydom Mayweatherjem in Mannyjem Pacquiaom so sporočili, da so za omenjeno borbo prodali kar 4,4 milijona plačljivih prenosov. Ta je sicer stal slabih 100 ameriških dolarjev!

Dvoboj Floyda Mayweatherja in Mannyja Pacquiaoa si je preko plačljivega prenosa ogledalo kar 4,4 milijona gledalcev.
Dvoboj Floyda Mayweatherja in Mannyja Pacquiaoa si je preko plačljivega prenosa ogledalo kar 4,4 milijona gledalcev. FOTO: Reuters

Dvoboj Floyda Mayweatherja in Mannyja Pacquiaoa je glede prodaje plačljivih prenosov zrušil osem let star rekord, ki sta ga 5. maja 2007 postavila Mayweather in Oscar de la Hoya. Takrat so organizatorji prodali 2,48 milijona prenosov, tokrat pa skoraj dva milijona več. To je v blagajno organizatorjev navrglo kar dobrih 400 milijonov dolarjev. Dodatnih 71 milijonov dolarjev je prinesla prodaja kart v razprodani dvorani hotela MGM Grand v Las Vegasu, ob tem pa so organizatorji prodali še kar 46 tisoč vstopnic za organiziran ogled prenosa v metu Clark County. Skupaj naj bi tako ’dvoboj stoletja’ ustvaril več kot 500 milijonov dolarjev dohodka. Od tega sta si borca med seboj razdelila 300 milijonov. Mayweather jih je v žep pospravil 180, Pacquiao pa 60 manj.

Na večer obračuna je sicer o dvoboju Mayweather – Pacquiao na Facebooku govorilo kar 37 milijonov različnih uporabnikov, ki so poskrbeli za 115 milijonov različnih objav, so sporočili predstavniki omenjenega družbenega omrežja. "Po zaslugi družbenih omrežij je zdaj svet povsem drugačen. Takšne dogodke je veliko lažje promovirati. Družbena omrežja in neverjetna podpora medijev pred dvobojem sta pripomogli k uspešnosti. Moja ekipa si zmeraj zastavi zelo visoke cilje in zmeraj želimo podirati rekorde. Vse skozi želimo višje. Ni besed, s katerimi bi si lahko zahvalil Floydu, da je do borbe prišlo. Njegov pogovor z Mannyjem v Miamiju je le postavil piko na i," je povedal vodja Mayweatherjeve promocijske ekipe Leonard Ellerbe.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

a-rod
13. 05. 2015 23.21
Bedaki clark count je okrozje v katerem lezi las vegas, kot bi rekl obcina ljubljana
MavritoGazarinni
13. 05. 2015 20.30
-2
FARSA!! ne pa dvoboj.Zavčeva borba je pojem za to frcanje po ringu..
Vojko Rudolf
13. 05. 2015 19.48
+4
konstrukt kot ga je sestavila ameriška baza....enkratno za celotno svetovno populacijo....pobrali so pol miljarde dolarjev samo za promocijo boksarske borbe med dvema gladiatorjema....vse je bilo zrežirano in ljudje smo zopet nasedli ameriškim lobijem...hvala za take prenose ki niso vredni popolnoma nič....še pol fajfe vode ne...pa še dobro da nisem vstalin šel gledati ker bi dobesedno pošizil od boksarskega dvoboja ki je bil na nivoju 3 lige po pripovedovanju kolega....sicer mi je tudi posnel celotno borbo na cd....ampak ga ne bom pogledal ker je bila režija virtuozna...amerikanci...pošljite nam promotorje in režiserje v slovenijo...slovenci ljubimo eskivaže in demagogijo....
reci1
13. 05. 2015 20.49
+2
Saj je ves profesionalni šport en cirkus.