Drugi športi

Z žogami bodo obdarili prek 400 otrok

Ljubljana, 18. 12. 2017 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z akcijo »Žoga kot otroško darilo za praznične dni« sta se SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije, skupaj s številnimi športnimi zvezami, podjetji, športnimi klubi in društvi ter posamezniki, odločila pomagati Božičku in Dedku Mrazu pri obdarovanju otrok z žogami kot samostojnimi darili. Z novimi žogami, zbranimi v dobrodelni akciji, bodo lahko obdarili prek 400 otrok.

Z akcijo zbiranja novih žog za pomoč Božičku in Dedku Mrazu pri obdarovanju otrok iz manj spodbudnih okolij so v SportForum Slovenija – Društvu za promocijo športa Slovenije in v Zvezi prijateljev mladine Slovenije začeli v začetku meseca decembra, ko se je čez noč porodila ideja, da bi lahko v prihajajočih prazničnih dneh z žogami obdarili otroke, ki bi jim starši te sicer težko priskrbeli. Žoga ima poseben status v družbi. Na milijone otrok na svetu namreč »brca«, meče na koš, podaja in se z njo igra, zato sta oba osrednja organizatorja združila moči in se skupaj s številnimi športnimi prijatelji in vodilnimi športnimi organizacijami v Sloveniji odločila pričeti z akcijo zbiranja nogometnih, košarkarskih, odbojkarskih, rokometnih in drugih žog.

Žoge darila - 2
Žoge darila - 2 FOTO: Žoge darila

Namen akcije je bil z novimi žogami razveseliti čim več otrok iz manj spodbudnih okolij, poslanstvo akcije pa je izpostaviti družbeni pomen žoge kot predmeta, spodbuditi otroke k športni aktivnosti in s tem poskrbeti za izboljšanje gibalne kulture med slovenskimi otroki, za konec pa sporočiti Božičku in Dedku Mrazu, da je lahko žoga eno izmed najlepših in najboljših prazničnih daril za otroka.

»Zahvaliti se želimo vsem dobrim ljudem, športnim organizacijam in podjetjem, s katerimi smo skupaj pomagali Božičku in Dedku Mrazu pri obdarovanju otrok iz manj spodbudnih okolij. Rad pa bi izpostavil še nekaj prijateljev, brez katerih danes ne bi dosegli takšnega učinka akcije, na tem mestu bi rad omenil Andrejo Drevenšek, Lino Kaldana, Branko Mijatovič in Dejana Obreza,«  je poudaril Matevž Brec iz SportForunm Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije.

»Dobrodelna akcija »Žoga kot otroško darilo za praznične dni« je za ZPMS posebnega pomena, saj nam pomaga pri obdarovanju otrok iz manj spodbudnih okolij, za katere je sicer praznični čas obdarovanj še posebej težak. Dobrodelni akciji zbiranja žog pripisujemo posebno vrednost, saj so žoge večstransko darilo; otroci jih lahko uporabijo za preprosto zabavo ob druženju z vrstniki, lahko pa jim služijo kot športni rekvizit za trening in športno igro, ob kateri lahko odkrivajo in razvijajo svoje talente. Vsem organizacijam in posameznikom, ki so v akciji sodelovali, se najlepše zahvaljujemo. Prepričana sem, da bomo z žogami veliko otrokom polepšali praznike in popestrili njihov prosti čas,« je pojasnila generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna.

Prvi akciji »Žoga kot otroško darilo za praznične dni« so se doslej pridružili naslednji dobri ljudje, športne organizacije in podjetja (razvrščeni po abecedi): Austria Trend Hotel Ljubljana, ballab - Victor Skofca, Big Foot Mama, Calcit Volley, Decathlon Slovenija, Enim, Ermin Šiljak, Firax SportShop, Henkel Slovenija, Intesa Sanpaolo Bank Koper, Janez Štros & prijatelji, Jože Kavtičnik & OŠ Miška Kranjca Ljubljana, Kinestica, Košarkarska zveza Slovenije & Dassašport, Mestna občina Ljubljana, odlični odbojkar Mitja Gasparini, Mobystyle, Nogometna šola Ankaran, Nogometna zveza Slovenije, Nogometni klub Celje, Nogometni klub Drava Dakinda Ptuj, Odbojkarska zveza Slovenije, odlična nogometaša Petar & Dario Stojanovič, Prva Liga - AFP, Rokometna zveza Slovenije, režiser gledališke predstave Fuzbal je vse Samo M. Strelec, SIJ - Slovenska industrija jekla, Sport Media Focus, Sportajmo.si, Studio Lepa.si, Špedicija Goja, Športno društvo Luka Koper, Univerza na Primorskem...

Žoge darila - 1
Žoge darila - 1 FOTO: Žoge darila
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1