Drugi športi

Tudi v Celju remi Slovencev in Makedoncev

Celje, 05. 01. 2016 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je še drugič v dveh dneh na prijateljskem obračunu pomerila z Makedonci. Po remiju v Krškem, je četa Veselina Vujovića tudi tokrat remizirala. Dvoboj v Zlatorogu se je končal s 23:23.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se na uvodnem prijateljskem obračunu v sklopu priprav na evropsko prvenstvo ni ravno izkazala. Z Makedonci je v Krškem remizirala (28:28), selektor Veselin Vujović pa se je odločil, da že na prvem obračunu ponudi priložnost kar največjemu številu igralcev. Svoje minute jih je dočakalo 16. Drugi dvoboj z istim tekmecem je v Zlatorogu začel z dodobra spremenjeno prvo postavo. Na vratih je bil namesto Matevža Skoka Gorazd Škof, priložnost pa so od prve minute naprej dočakali Vid Kavtičnik, Sebastian Skube, Dean Bombač, Blaž Blagotinšek in Darko Cingesar. Edini, ki je začel dvoboj v Krškem in Zlatorogu je bil Dragan Gajić na položaju desnega krila. Začetek na drugem prvipravljalnem dvoboju ni bil ravno obetaven. Po vodstvu gostiteljev z 1:0, so pobudo prevzeli izbranci Ivice Obrvana. Izid je bil nato poravnan na 4, v 14. minuti pa je Cingesar zabil za 5:4. Gol prednosti je imela Vujovićeva četa tudi ob polčasu (13:12).

Darko Cingesar
Darko Cingesar FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanje so gostitelji krenili bolj odločno, z dvema hitrima goloma so pobegnili na 16:13, a v nadaljevanju spet naredili nekaj napak, kar je tekmec s pridom izkoristil. V 44. minuti je bilo tako 19:18 za goste. Sveže moči niso prevesile jezička na tehtnici na slovensko stran, a Matevž Skok je z nekaj obrambami skušal domačine vrniti v igro. Izid je bil po golu Mihe Zarabca poravnan na 19, a nadaljevanje je bilo manj uspešno. Makedonci so pobegnili na 23:20, osem minut pred koncem dvoboja pa je domačinom nekaj upanja vlil Luka Žvižej. Slovenci so poizkusili z zelo globoko obrambo, vršili pritisk na tekmeca in hitro dosegli še en lahek gol.

Dobro minuto pred iztekom igralnega časa je Zarabec s svojim tretjim golom na obračunu izid poravnal na 23. In 23:23 je bil tudi končni izid dvoboja. Najučinkovitejša v Vujovićevi četi sta bila Dean Bombač in Vid Kavtičnik s po 4 goli, za Makedonce pa jih je 7 dosegel Kiril Lazarov.

izid:

Slovenija - Makedonija 23:23 (13:12)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomjaz
05. 01. 2016 21.44
+0
to so samo pripravljenje tekme, kaj mislite, da bodo igrali že zdaj na polno... morajo pa poravit tehnične napake, obramba je boljša kot včeraj.
Vicarious
05. 01. 2016 21.33
+1
ja pa kaj vi pričakujete da bomo evropski prvaki.. samo poglejte skupino pa poglejte naše igralce.. upam na najboljše ampak živeti v pravljici tudi ni zmeraj najboljše..
rossonero.acm
05. 01. 2016 20.27
+3
Vugrinec manjka...nekje:)
rossonero.acm
05. 01. 2016 20.28
+0
V petek in soboto bo pa tak katastrofa najbrž..
CFC1
05. 01. 2016 20.23
+4
Tako kot je bilo tudi na tej tekmi rečeno katestrofalna leva zunanja linija Zarabec se vidi, da se še vedno vrača po dolgi poškodbi", a je odigral dokaj dobro. Brez Bombača je zunanja linija dosti slabša. Cehte in Mačkovšek ter Skube sploh škoda izgubljati besede nad to "igro". V teh primerih selektor ni kriv popolnoma nič, ker če nima razpoložene niti ene šesterke lahko še tako svetuje, ovaja zamisli pa nebo kaj dosti napredka. Vratarji po mojem mnenju podpovprečni, Skok in Lesjak sicer na trenutke dobro, Škofa pa tako slabo nisem videl braniti res že zlo dolgo časa. Za oba remija (namesto zmagi smo si 99% krivi povsem sami). Dejstvo pa je in to je dejansko sramota, da se ob takem sojenju (niti enakovrednem ne) slovenskih sodniških parov vidi, kako "enotno imamo dejansko slovenci mentaliteto, kar je naravnost neopravičljivo in resnično ne razumem, kaj so počeli predvsem danes še več vidnih, velikih napak, katere bi tak profesionalni sodnik velikih tekmovanj enostavno moral videti. Skratka kot je bilo tudi že rečeno strokovni štab čaka zelo težko delo (že kakšen mali čudež), ker je 1/3 zunanje linije povsem iz forme in tako enostavno ne moramo računati sploh na kak preboj tudi tja med 8. Upajmo na najboljše vsekakor pa bom, kot sem vedno bil in vedno bom, za Slovenijo in slovenske športnike v slabem in v dobrem. Tako je moje skromno mnenje, še enkrat pa ponavljam vedno je treba verjeti in upati na najboljše ter se že enkrat naučiti stati skupaj kot ena homogena ponosna nacija, ne glede na končni izid. Gremo Slovenija!
barbato333333
05. 01. 2016 20.30
-4
V vecini se strinjam s tabo samo da pa iscete neko dlako v jajcu s tem sojenjem je pa ze res smesno..mislm jst mam tak obcutk da vi vedno vidte napake ko gredo nam v skodo ko pa nasprotnku piskajo neupraviceno to pa noben ne vid..sojenje v tem srecanju ni imelo nobenega vpliva..to je samo iskanje izgovorov ko si totalno nemocen..a zdej ne bi selektorja menjal..aha Denic je biu kriv za slabo igro...on gole daje ane..dejte se zalsepljenci uprasat kasne igralce mamo pa v katerih klubih igrajo..jst se zelo bojim tekme z hrvati..zna bit katastrofa..
CFC1
05. 01. 2016 20.45
+1
Sej sem rekel, da sodniki sploh niso krivi za poraz, ti svetujem, da si še enkrat prebereš. Naši imajo do 5 razpoložljivih igralcev ali mogoče kerega več kar je apsolutno premalo. Leva zunanja stran mrtva. Preveč skozi sredino in forsiranje krožnega, premal raznolikosti v igri, pramal kotr, premal igranja na krila. Slabi vratarji. One sodnike sem pa omenil samo kot mimogrede, ker lahko tipišeš kar hočeš (smo si sami krivi povsem, še enkrat ponavljam), ampak da ti na domačem terenu sodi slovenski sodnik v korist nasprotnika je pa tut sramota in še en prikaz naše "enotne mentalitete" v šaši državi, kjer je povečini rek najprej jaz potem dolgo nič, pol pa mogoč še kdo, kar je žalostno ... samo to ne iščem pa izgovorov. Drugače se pa nestrinjam s tabo, nimamo povprečnih igralcev kot praviš naši igrajo v najboljših klubih po evropi in ni to zatiskanje oči to je realnost. Nimamo pa ravno zaradi te neenotne mentalitete tistega žara in enostavno se eni ne trudijo. V drugih fržava, kot je na primer tudi Hrvaška konec koncev. Pa vsi garajo za reprezentanco pa naj bo to zvezdnik ali domači igralec. v Sloveniji pa marsikdaj primankuje te ekipne mentalitete "mi smo najboljši" in če mene vprašaš je slednje poleg v tem primeru še slabiš šuterejv od daleč (kot pravi
CFC1
05. 01. 2016 20.47
+1
so razpoloženi le manjši zananji igrlci). Pač resnično menim, da realno gledano velik problem pri naših ekipnih športih skupni ekipni duh, mentaliteta: "mi smo najboljši" in tako marsikateri ne dajejo vsega od sebo oz. niso mentalno toliko dobro potkovani za odločilne trenutke kot tudi za čez tekmo ...
CFC1
05. 01. 2016 20.49
+1
Drugače pa imamo po imensko (predvsem, če bi bii vsi najboljši na razpolago) kar dobro ekipo in je problem res predvsem ta psiha, ki se je pa ne da kar tako na učit, to moraš imeti v sebi "vse bom dal za svoj narod svojo domovino", zdaj bom vzel žogo ker znam in zmorem itd.
CFC1
05. 01. 2016 20.55
+1
Ostale (najboljše) reprezentance se ne toliko, razen seveda Francije razlikujejo od nas - povsem realno gledano, a imajo to resnično za nas skoraj nepredstavljivo ekipno mentaliteo, pa tudi državljani dihajo bolj kot eden in se tako reprezentance ne rabijo obadati s tem, kar je pri nas že skoraj tradicija: Če zmagajo so naši, če zgubijo jih pa dajmo popljuvati" Skratka brez zamere, a tudi ti že malo mejiš na omenjeno kategorijo in iz te nacionalne mentalitet potem tudi izvira, da naše reprezentance (vsaj nekatere), ki imajo neki potenciall nimajo dovolj veikega ekipnega duha ter samozavesti, da bi dosegli tisto, kar bi drugače tudi realno bili sposobni doseči ...
rambek
05. 01. 2016 20.56
+1
barbato333333
05. 01. 2016 21.02
-1
Glede sojenja sem pisal nasplosno vem kaj si hotel povedati..glede mentalitete si pa dosti kiksnil.."najboljsi smo" - to je znacilnost samozavestnih narodov ki so vcasih ze nekolikk prepotentni..npr Hrvati..No mi smo pa cisto nasprotje..mogoce kdaj nasi v izjavah dajejo take izjave samo v sebi niti slucajno ne cutijo to samozavest..mi se v kljucnih trenutkih ko je tekma na izpadanje oz ko smo na pravu velikega uspeha po domace povedano " userjemo"..no in to je nasa mentLiteta..hlapcevska , nesamozavestna mentaliteta..in taki smo kot narod na vseh podrocjih ne samo v sportu..v povprecju seveda ne vsi...bolj kiksnt kot si ti napisu ze skor ne mores..ti si povedu totalno nasprotje nase mentalitete..lahko ti pa nastejem par dokazov v vseh ekipnij sportih...tko da sorry sam bolj kiksnt nisi mogu..amapk to so psiholoske zadeve ki jih redki opazjo in ti ne morm zamert
barbato333333
05. 01. 2016 21.06
-1
Plus to ..v najmocnejsih klubih??najmocnejsi klubi so nemski in spanski..bombac in marguc res igrata v vrhunskih klubih ne pa sami spici..ostali?? To igrajk vsi v povprecnih evr klubih kjer se tam niso nosilci..dej primerjrj hrvaske igralce p nase ..kje igrajo??ti sk spet zaslepljen z nasimi mediji..manjka ti objektivnosti..oprost ampak ti mogoce poznas elemente igre ampak ostalo pa bolj slabo
CFC1
05. 01. 2016 21.09
+1
Sej to pravim naši v sebi neajo tega. Ja okej to je neke vrste prepotentnost, a po drugi strani ti daje to resnično dodatno energijo, da igrajo si na 150 procentov ali celo več (torej še slabši veliko bolje) in to je dejstvo. Prepotentnost te lahko velikorat tepe, a je v ekipnih športih v manjši meri še zelo koristna. Samo toliko pa lep pozdrav.
CFC1
05. 01. 2016 21.14
+1
Ja sej primerjm in sem ti napisal tudi, da je vseeno manjša razlika v kvaliteti kar se strinjam. Apak kar se pa tiče "neumne izjave" da Vesprem ni v sami špici samo zarai tega, ker ni iz španski ali nemški klub, tu si pa ti malo mimo vsekal in kot drugo ne nisem zaslepljen niti malo, imamo svoje potenciale, ki bi jih lahko izkoristili pa jih ne. Samo poglej Makedonijo razen Lazarova, bi jih naši morali pošteno premagat, a igra Makedonija tudi na velikih tekmovanjih čes svoje zmožnosti. Hrvati tudi razen prve šesterke nimajo res vrhunskih iralcev (boljše sicer kot naši a ne dosti), vendar vsak, ki pride na igrišče igra čez svoje zmožnosti (čisto vsak), kar pri nas velikokrat zmanjka
CFC1
05. 01. 2016 21.17
+1
Pa samo še to, če primerjaš moč španske in francoske lige boš z malo razmišljanja prišel do zaključka, da se tu dela samo medijska razlika v kvaliteti, ki je v bistvu ni, vsaj ne velike. v Španiji kraljuje Barcelona, v Franciji imaš zelo močen PSG pa tudi Monpelier (nekj takega) in še kateri klubi so dobri ... To je pa moje mnenje podkrepeno tudi na statistiki in nekaj poznavanja rokometa. Ti pa imaš seveda pravico si ustvariti svoje pa lp
barbato333333
05. 01. 2016 20.13
-2
Dejstvo je da nimamo sans za med 8..s tako povrecnimi igralci pac ne gre ne glede da se so to prve tekme in ugravanje..mi igraml s palcki ki proti 6 0 obrambi hrustov nimajo kej iskat...aja seveda kot so zaslepljenci govoril da z stasom in zarabcem osvojimo medaljo , sedaj lepo vidmo kako se je zorman upraviceno jezil nad raznimi kavc selektorji oz zaepljenci ki pojma nimajo...mi lahko zamenjamo sto trenrrjev pa ne bo nic drugace..tudi ve bi imeli kvaliteto nam v tekmah na izpadanje mocno ovira psiha ..in ce imas strahopetno mentaliteto in manjko kvalitet potem je jasno da dobrega rezultat ne bo..max 1/4 ce se bo vse poklopl..kar pa seveda za nas ne pomeni skoraj nic..vsaj za mene ne
rambek
05. 01. 2016 20.17
+1
Manjka kozlina in pucelj. V obrambi.. Natek, bilbija poskodovani. Tudi bondalo je bolsji od blagotinska in seveds poteka. Morda bi iz njega veselin potegnil nekaj vec.. Stas je premajhen.
barbato333333
05. 01. 2016 20.20
+1
Ti rabs pomoc..pa kasne indijance si ti zdej nasteu..aja itak z njimi bi bli v medaljah ..k to pa igrajo v barceloni kielu...
rambek
05. 01. 2016 20.23
-3
barbato333333
05. 01. 2016 20.24
-3
Tocno o takih zaslepljencih k si ti sm prej govoru..pa clovk ne more vrjet da si lohk tok zaslepljen..problem je k razne "poznavalce" slovenski mediji slepijo o tem ko o dolocenih igralcih veliko pisejo in potem te zakompleksani slovenclni misljo da so to neke svetske klase in da jih pol evrope isce..tok nerealnosti to subjektivnosti..skos eni izgovori ce ni rezultata..neverjetno kako ste glupi
rossonero.acm
05. 01. 2016 20.27
-3
Uporabnik113089
05. 01. 2016 20.04
+6
Vse gre navzdol.....