Drugi športi

Wolff ne želi novih dvobojev Alonso-Hamilton, šampionskemu sedežu zdaj najbližje Wehrlein in Bottas

Köln, 22. 12. 2016 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodeč po izjavah prvega moža ekipe Mercedes Tota Wolffa je Fernando Alonso že odpadel s seznama kandidatov za nasledstvo prvaka Nica Rosberga. Nemec se je po šampionski sezoni formule 1 in osvojenemu prvemu naslovu prvaka upokojil, njegovi rojaki pa mu iščejo dostojnega naslednika.

Skupno obdobje pri McLarnu je pustilo posledice tako za Alonsa (desno) kot Hamiltona (levo).
Skupno obdobje pri McLarnu je pustilo posledice tako za Alonsa (desno) kot Hamiltona (levo). FOTO: AP

Ime Fernanda Alonsa se je vztrajno pojavljalo v orbiti Mercedesa, ki ne skriva naklonjenosti do dirkača McLarna, a Španec očitno le ne bo zasedel prostega sedeža ob  Britancu Lewisu Hamiltonu, s katerim ima kar nekaj (ne)poravnanih računov. Očitno bo ravno ne najboljši odnos med nekdanjima moštvenima kolegoma pretehtal pri izbiri naslednika Nica Rosberga, prvi mož ekipe Mercedes Toto Wolff je možnost prihoda Alonsa (operacija bi lahko srebrne stala več kot 15 milijonov evrov) z izjavami v Kölner Express praktično že povsem zavrnil. "Želim se izogniti scenariju Alonso-Hamilton," meni vodja moštva iz Brackleyja, ki je jasno namignil na leto 2007, ko sta Alonso in Hamilton polnila stolpce s svojimi dvoboji pri McLarnu. Wolff je veliko bolj naklonjen napredovanju mladega testnega dirkača Pascala Wehrleina. "Lewis in Pascal bi bila eksplozivna kombinacija," je na to temo še dodal Wolff, čeprav se pojavljajo govorice, da niti Wehrlein Hamiltonu ne ustreza preveč.

Če se ne bodo odločili za Wehrleina, ima največ možnosti Finec Valtteri Bottas (Williams-Mercedes). Da bo moral mladi Nemec še počakati, meni tudi šef ekipe Toro Rosso Franz Tost. "Pascal je izvrsten rezervni dirkač, a govorimo o šampionski ekipi, zanj je še prezgodaj," meni Tost, ki je za Tiroler Tageszeitung tudi dodal, da bi bila Alonso in nekdanji svetovni prvak Sebastian Vettel z dirkalnikom Mercedesa najbrž prvaka. "Vedno sem govoril, da morajo miniti leta, preden se dirkač v formuli 1 počuti povsem domače. Res bi bila naveza Hamilton-Wehrlein zanje najlažja, a borijo se za konstruktorski naslov in v igri je veliko. Vprašanje pa je, če bi takšna kombinacija dirkačev dobro vplivala na stabilnost moštva. Je pa res, da bi Alonso in Vettel z Mercedesom verjetno osvojila naslov," je dodal Tost.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

5TIG
23. 12. 2016 15.56
+1
Alonso naj ostane pri Hondi,ker bodo sigurno na vrhu,če ne 2017,bodo pa 2018 sigurno. Honda bo vse naredila da pride na vrh,Alonso pa je sposoben to doseči,ker je eden najboljših voznikov F1.
kekec_pokec
23. 12. 2016 09.00
-1
Za McLaren bi bilo tako ali tako boljše, da nebi nikoli pod svoje okrilje vzeli Hamiltona, saj je eno samo s r a n j e odkar je clan ekipe, Ja ja sej je bil prvak ampak to ni vse kar šteje. Že kar nekaj časa pa samo okro luftira in se zabava, zato ga pa tudi vsi ostali prehitevajo in puščajo za sabo.
LOGISTIKA
23. 12. 2016 12.29
+3
Nisem vedel, da je Lewis še član ekipe McLaren!!!
kiki46
22. 12. 2016 11.50
+7
in Franz Tost je dal jasno vedeti. Wehrlein, Alonso, Vettel - vsi bi bili boljši od hamiltona. Zato ta hoče Bottasa, ki se bo uklonil kot drugi dirkač