Drugi športi

Lisickijeva, Radwanska, Kvitova in Bartolijeva polfinalistke Wimbledona

Wimbledon, 02. 07. 2013 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na teniškem turnirju v Wimbledonu so bili na sporedu četrtfinalni obračuni za ženske. Polfinale so si priigrale četrta nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska, Nemka Sabine Lisicki, Francozinja Marion Bartoli in Belgijka Kirsten Flipkens.

Agnieszka Radwanska, četrta nosilka in najvišje postavljena igralka, ki je še ostala v konkurenci, je po dveh urah in 43 minutah s 7:6, 4:6 in 6:2 premagala Kitajko Li Na, Sabine Liciski, prav tako hčerka poljskih staršev, pa je bila z izidom 6:3 in 6:3 boljša od Estonke Kaie Kanapi. Radwanska in Lisickijeva tako tvorita prvi polfinalni par. Drugi polfinalni par je sestavljen iz Belgijke Kirsten Flipkens, ki je bila boljša od osmopostavljene Čehinje Petre Kvitove s 4:6, 6:3 in 6:4 ter Marion Bartoli, ki je s 6:4 in 7:5 ugnala Američanko Sloane Stephens. "Ne vem, zakaj so bili gledalci proti meni. Igrišče je bilo spolzko, tudi ko je bilo suho, kar je bilo zelo nevarno. Igrala sem previdno. Prizadevala sem si, da se ne bi poškodovala. Preprosto nisem želela z igrišča zaradi kakšnega drugega razloga," je po zmagi dejala 28-letna Marion Bartoli.

Sabine Lisicki
Sabine Lisicki FOTO: Reuters

"To je neverjetno. Sanje so se mi več kot uresničile, biti v polfinalu turnirja za grand slam, to je preprosto neverjetno. Lani se nisem uvrstila niti v kvalifikacije Wimbledona. Še zmeraj ne morem verjeti. Na igrišču sem bila mirna, ničesar nisem imela izgubiti in preprosto sem iskala svoje priložnosti," je po zmagi dejala Flipkensova. "Počutim se bolje kot pred dvema letoma. Ampak pomembno mi je, da ne gledam preveč naprej. Bomo videli, kaj še lahko naredim. Zdaj me zanima, kaj mi bo prinesel dvoboj z Radwansko," pa je po zmagi dejala Lisickijeva. "Že od prve točke naprej sem vedela, da bo dober dvoboj. Nasprotnica je res dobro igrala, zato sem še posebej vesela, da sem pokazala dober tenis. Res sem dala vse od sebe, tudi 200 odstotkov, borila sem se vse do konca. Preprosto sem vesela, da sem zmagala," pa je povedala Radwanska.

Izidi:
Sabine Lisicki (Nem/23) – Kaia Kanepi (Est) 6:3, 6:3;
Agnieszka Radwanska (Pol/4) – Li Na (Kit/6) 7:6 (5), 4:6, 6:2;
Marion Bartoli (Fra/15) – Sloane Stephens (ZDA/17) 6:4, 7:5;
Kirsten Flipkens (Bel/20) – Petra Kvitova (Češ/8) 4:6, 6:3, 6:4.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jeess
02. 07. 2013 22.57
kakšen naslov: Lisickijeva, Radwanska, Kvitova in Bartolijeva polfinalistke Wimbledona potem pa piše, da je Kvitova izgubila. :D
Maximus
02. 07. 2013 22.57
+1
Alo, Kvitova ni v polfinalu... Naslovi pa to