Drugi športi

Williamsovi na poti do cilja stoji le še Azarenka

New York, 08. 09. 2012 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američanka Serena Williams se bo v finalu odprtega teniškega prvenstva ZDA pomerila z Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Z zmago v finalu bi izenačila dosežka sestre Venus in Steffi Graf.

Belorusinja Viktorija Azarenka in Američanka Serena Williams sta letošnji finalistki teniškega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Na zadnjem grand slamu v sezoni je prva nosilka Azarenka s 3:6, 6:2 in 6:4 premagala tretjepostavljeno Rusinjo Marijo Šarapovo, Williamsova, četrta nosilka, pa je s 6:1 in 6:2 odpravila Italijanko Sarro Errani. "Poskušala sem zgrabiti prvo priložnost. Marija je tako izjemna igralka. Začela je napadati in mi ni dala priložnosti, da ujamem ritem. Borila sem se s srcem," je sprva dejala Azarenka, ki je Šarapovo premagala v finalu letošnjega OP Avstralije, kjer je osvojila svoj prvi grand slam. "Nisem se osredotočila na rezultat. Želela sem dati od sebe vse, kar je potrebno. Vedela sem, da bo moja nasprotnica igrala trdo. Vedela sem, da bom morala igrati še bolj trdo," je o dvoboju z rusko tekmico še dodala Azarenka, ki je prvi niz sicer izgubila, a nato po bolj izenačeni igri v nadaljevanju uspela zlomiti odpor Šarapove.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: Reuters

V drugi polfinalni tekmi je Serena Williams spet pokazala svojo moč. Na letošnjem US Opnu je dosegla že rekordnih 50 asov, na igriščih Flushing Meadows pa je v šestih krogih preživela le šest ur in 37 minut. Williamsova je v desetih medsebojnih dvobojih z Azarenko dosegla devet zmag. "Če pogledate najino statistiko, vam pove vse. Nisem zmagala v nobenem od zadnjih obračunov, torej moram nujno najti nekaj, da jo presenetim, ker je izjemno pripravljena, počuti se zelo samozavestno. Vse je na njeni strani," je pred obračunom za naslov nekoliko zaskrbljeno dejala Azarenka, ki bo ne glede na razplet finala ostala na vrhu lestvice WTA. Američanka bo poskušala izenačiti dosežek starejše sestre Venus in Steffi Graf, ki so do zdaj edini v istem letu osvojile Wimbledon, olimpijski naslov in US Open. "Verjetno bo najboljše poletje, ki sem ga kdaj imela. Če zmagaš OI in Wimbledon in to, bo nekako v redu. Torej, ja, bilo bi izjemno," je še sporočila trikratna zmagovalka turnirja v New Yorku.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.