Drugi športi

Američani najslabše v več kot 100 letih, naprej tudi Murray in Đoković

London, 30. 06. 2014 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na teniškem turnirju v Wimbledonu se je v 3. krogu poslovil še zadnji Američan John Isner, ki ga je v štirih nizih ugnal Španec Feliciano Lopez. Na ta način so ZDA zabeležile najslabši uspeh v Wimbledonu vse od leta 1911, ko so nazadnje ostali brez posameznika med najboljšimi 16.

V ženski konkurenci je danes kot zadnja Američanka izpadla najstnica Madison Keys. Ta je zaradi poškodbe stegenske mišice dvoboj proti Kazahstanki Jaroslavi Švedovi pri izidu 6:7 in 6:6 v drugem nizu predala.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: Reuters

Že v soboto, v nedeljo je bil v Wimbledonu po tradiciji prost dan, je izpadla prva nosilka in petkratna zmagovalka Wimbledona Serena Williams. Izločila jo je Francozinja Alize Cornet. A za slednjo je bilo danes konec v osmini finala. Francozinjo je ugnala 20-letna Kanadčanka Eugenie Bouchard, že polfinalistka Melbourna in Pariza, ki je v Londonu prišla med najboljših osem. Kanadčanka se je veselila zmage s 7:6 (5) in 7:5. V boju za polfinale bo Kanadčanka igrala z boljšo iz dvoboja med zmagovalko odprtega prvenstva Francije Rusinjo Marijo Šarapovo in Nemko Angelique Kerber.

Med najboljšo osmerico je tudi nekdanja zmagovalka Wimbledona Čehinja Petra Kvitova, ki je Kitajko Peng Shuai izločila suvereno s 6:3 in 6:2. Polfinale imajo Čehi že zagotovljen, saj se bo 24-letna Kvitova v četrtfinalu pomerila z rojakinjo Barboro Zahlavovo Strycovo. Ta je s 6:2 in 7:5 izločila Danko Caroline Wozniacki. V četrtfinalu je tudi Lucie Šafarova, ki je v češkem dvoboju ugnala Terezo Šmitkovo s 6:0 in 6:2. Manj uspešna je bila četrtopostavljena Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki jo je izločila Rusinja Jekaterina Makarova.

Številne dvoboje je danes spet "odplaknil" dež. V moški konkurenci si je kot četrtfinale med drugim priigral branilec naslova Škot Andy Murray. Škot na turnirju še kar ni izgubil niza, danes pa je brez večjih težav ugnal Južnoafričana Kevina Andersona s 6:3, 6:4 in 7:6 (6). V naslednjem krogu bo njegov nasprotnik 11. nosilec Bolgar Grigor Dimitrov.

Stanislas Wawrinka
Stanislas Wawrinka FOTO: Reuters

Prepričljiv je bil tudi Srb Novak Đoković, ki je Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja ugnal gladko v treh nizih s 6:3, 6:4 in 7:6 (5). Đoković je pri tem izkoristil prvo zaključno žogo. Francoz je v podaljšani igri tretjega niza še vodil s 5:4, v končnici pa je srbski zvezdnik nanizal tri točke zapored. Kot prvi si je četrtfinale priigral Hrvat Marin Čilić, ki je v treh nizih odpravil Francoza Jeremyja Hardyja. Sicer pa je bil v tretjem krogu uspešen še zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije Švicar Stanislas Wawrinka, ki je Uzbekistanca Denisa Istomina premagal s 6:3, 6:3 in 6:4. V osmino finala je napredoval tudi Japonec Kei Nišikori.

Danes bi morali med mešanimi dvojicami nastopati tudi dve Slovenki - Andreja Klepač in Katarina Srebotrni, a je njuna dvoboja odplaknil dež.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
01. 07. 2014 13.22
+5
Djokoooooooooooooooooooooo
Mariborrrrrrrrr
01. 07. 2014 06.04
+7
NOleeeeeeeeee noleeeeeeeeeeee
bgdfgfdgdfg
30. 06. 2014 21.46
+5
ajde noleeeee mas to!!!!!