Drugi športi

VZS zavrnila zahtevo Čopa za skupni nastop s Tuftejem

Bled, 17. 05. 2010 10.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Veslaška zveza Slovenije je zavrnila zahtevo Iztoka Čopa, da bi konec meseca na svetovnem pokalu na Bledu nastopil skupaj z Norvežanom Olafom Tuftejem v dvojnem dvojcu. Načrtovani nastop je po mnenju predsednika VZS Denisa Žveglja v nasprotju s pravilnikom o registracijah in prestopih veslačev.

Iztok Čop
Iztok Čop FOTO: Damjan Žibert

Denis Žvegelj je v sporočilu za javnost zapisal, da je VZS uradno pobudo za skupni nastop dobila v petek in da je bil čas, ki je bil na voljo, prekratek za drugačno rešitev. "Tekmovalni odbor VZS se je na mojo prošnjo o pobudi opredelil z ugotovitvijo, da bi nameravani nastop Iztoka Čopa za norveško veslaško zvezo pomenil kršenje 35. člena Pravilnika o registracijah in prestopih veslačev tekmovalcev, saj bi zaradi prestopa v tuj klub Iztoku Čopu moralo najprej prenehati članstvo v matičnem klubu, obenem pa bi moral za takšen prestop imeti predhodno soglasje izvršnega odbora VZS," je med drugim zapisal Žvegelj. Pobudi je nasprotoval tudi selektor slovenske državne reprezentance Miloš Janša, ki ostaja pri že podanih stališčih, in sicer da predvideva nastop Iztoka Čopa v enojcu oz. v dvojnem dvojcu skupaj z Janezom Zupanom. "Kot predsednik VZS moram zato v danih okoliščinah soglasje, za katero nas je zaprosil naš najboljši veslač, žal zavrniti," je še zapisal Žvegelj in dodal, da VZS v tem predolimpijskem obdobju in v obdobju, ko bo Bled naslednje leto gostili svetovno veslaško prvenstvo na Bledu, pospešeno dela na vključitvi mlajših članov v elitne posadke, da bi razširila krog slovenskih favoritov za visoke uvrstitve in medalje. Iztok Čop je kot eden najboljših in najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov in kot eden najuspešnejših veslačev na svetu s svojimi izkušnjami eden od glavnih stebrov tega procesa in velik zgled za mlajše, zato si v VZS želijo, da bi z njimi maksimalno sodelovali. Žvegelj je ob tem opozoril tudi, da je VZS v veliki meri financirana iz državnih virov in zato še bolj zavezana, da deluje na ustrezen način, da s svojimi nastopi promovira Slovenijo doma in v tujini, kar je prav tako eden od razlogov, da Iztok Čop kot eden od največjih promotorjev slovenskega veslanja in slovenskega športa nasploh nastopa za drugo državo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaStellaRossa
17. 05. 2010 13.54
Tufte bi SLovenijo VEČ KOT SPODOBNO REKLAMIRAL...samo NE...on pač ni Slovenec...TUDI JOKIĆI, HANDANOVIĆI, ZAHOVIĆI, DEDIĆI niso Slovenci...pa vseeno ČASTNO ZASTOPAJO Slovenijo !
LaStellaRossa
17. 05. 2010 13.53
In tako bomo (smo) izgubili še enega vrhunskega športnika...PRIMER Kozmus nas ni izučil !
Vance
17. 05. 2010 13.40
Slovenci smo res vrtičkarji.
micibond
17. 05. 2010 13.09
Ja res je,zakaj potem VZS ni sprejela Tufteja,če so že za Iztoka imel tolk za povedat? Navsezadnje bi bilo pa tudi za gledalce zanimivo gledat ta par v veslanju,in Iztok je najbrž to tudi želel,njemu se pa res ni treba ne vem kak cufat za še eno slovensko medaljo.
unja1.m
17. 05. 2010 12.37
veslanje..zeh
ales400
17. 05. 2010 12.13
Zakaj pa pol Tufteja niso sprejeli da bi veslal za nas? OMG!
Niko_
17. 05. 2010 11.40
Kakšen je bil pa argument, ko je ta ista slovenska zveza predhodno zavrnila prošnjo Tufteju, da bi lahko nastopil za slovensko zastavo ? Glede na vse, kar so napisali v tej obrazložitvi zgoraj, bi morali Tufteja sprejeti z odprtimi rokami. To so dvojna merila.