Drugi športi

Vujović za tekmo z Latvijci nekoliko premešal kader

Zreče, 12. 06. 2015 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca po zmagi v slovaškem Prešovu povsem mirno in sproščeno pričakuje sobotno zadnjo kvalifikacijsko tekmo z Latvijo. Nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Poljskem si je že zagotovila.

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović je bil vesel zmage na Slovaškem, navdušen je bil tudi nad pristopom svojih varovancev, na zadnji tekmi v Rdeči dvorani pa bodo priložnost dobili še nekateri njegovi igralci z daljšega seznama.

Veselin Vujović
Veselin Vujović FOTO: Miro Majcen

V odsotnosti Uroša Zormana, Dragana Gajića, Marka Bezjaka, Primoža Prošta, Gorazda Škofa in Klemena Cehteta bo v primerjavi s tekmo na Slovaškem v ogenj poslal Jureta Dolenca, Staša Skubeta, Blaža Blagotinška in Klemena Ferlina, ki niso bili med potniki za Prešov. Na tribuni bo zagotovo ostal poškodovani Vid Kavtičnik, dokončno postavo pa bo določil po drevišnjem treningu.

Latvijci so v Slovenijo pripotovali brez svojega prvega zvezdnika Dainisa Kristopansa, na zadnji tekmi proti Švedom pa so visoko izgubili s 14:33 ter ostali celo brez možnosti, da se kot najboljša tretejeuvrščena izbrana vrsta uvrstijo na sklepni turnir na Poljskem.

"Latvija je tehnično in telesno zelo omejena ter sodi v drugi jakostni evropski razred. A to dejstvo nima nobenega vpliva na našo motivacijo, naš cilj je, da v Velenju igramo dobro in se našim privržencem predstavimo v lepi luči," je pred tekmo z Latvijo dejal Vujović in dodal: "Na sobotni tekmi zagotovo ne bo igral Kavtičnik, na tem položaju imamo dovolj kakovostnih igralcev. V ekipi bosta zagotovo 'naši atomski mravlji', torej Staš Skube in Miha Zarabec, za druge se bom odločil po današnjem treningu."

Staš Skube
Staš Skube FOTO: Damjan Žibert

"V teh zadnjih dneh smo veliko naredili, a tudi veliko vadili. V soboto naš čaka tekma, ki nima velikega tekmovalnega naboja, a zadnja reprezentančna tekma v tej sezoni je za vse nas dovolj velik motiv. Na njej želimo pokazati svoj maksimum, čeravno je kakovostna razlika odločno na naši strani," je dejal Jure Natek, medtem ko je Miha Zarabec dodal: "Pred tekmo z Latvijo ni veliko za filozofirati. Mi smo mlada ekipa, željna dokazovanja in polna motivov, prav vsi komaj čakamo, da se tekma začne in da se z zmago odpravimo na zaslužen dopust."

Na seznamu Vujovića so naslednji igralci - vratarji Aljoša Rezar (Tremblay), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), krilni igralci Darko Cingesar (Maribor Branik), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje), Gašper Marguč (Veszprem) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), zunanji igralci Dean Bombač (Pick Szeged), Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (oba Montpellier), David Miklavčič, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), Sebastian Skube (Björringbro Silkeborg) in Staš Skube (Gorenje Velenje) ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
12. 06. 2015 20.18
-2
mau so začel obrambo igrat. pozdravljen zofman..
Pa kaj
12. 06. 2015 17.12
+5
zorman in denič pa iz kavča... uživajta v prenosu fanta!!
veselinko123
14. 06. 2015 12.17
ZORMAN JE TEKMO GLEDAU U ŽIVO DA TE SPOMNEM DRAGI "ZOFAR" KA VEM DA ČER NIS GLEDAU
CFC1
12. 06. 2015 16.10
+3
Spet upam na dobro igro, kot zadnjič, klub temu, da je kakovostna razlika ogromna in da pokažemo Latvicem, kam dejansko sodimo, v sam vrh rokometa, s tem novim odlinim selektorjem in dodatnim izboljšanim kadrom ...
CFC1
12. 06. 2015 16.14
+4
Ps: spet bomo lahko gledali Zarabca, dovolj motiva za ogled tekme ....