Drugi športi

Vujović na Švedsko ne bo odpeljal Miklavčiča

Čatež ob Savi, 05. 04. 2016 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška članska reprezentanca je končala petdnevne priprave na kvalifikacije za olimpijske igre, na katerih je oddelala osem treningov v Brežicah in Dobovi, in bo v sredo zjutraj odpotovala na turnir v Malmöju, kjer jih v petek čaka srečanje z evropskimi podprvaki Španci, v soboto z domačini Švedi, v nedeljo pa še z Iranom.

Veselin Vujović bo poizkušal slovensko rokometno reprezentanco popeljati na olimpijske igre.
Veselin Vujović bo poizkušal slovensko rokometno reprezentanco popeljati na olimpijske igre. FOTO: Damjan Žibert
Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović je pred potjo na Švedsko določil devetnajsterico rokometašev, ki bodo na kvalifikacijskem turnirju skušali Sloveniji še tretjič priboriti nastop na olimpijskih igrah. Vujović se je odločil, da bo doma ostal David Miklavič.

"Vsi se zavedamo pomena kvalifikacij za olimpijske igre, ki nas čakajo ta konec tedna in kaj nam te lahko prinesejo. Upam, da bomo sestavili svojo dobro igro in da bomo v obrambi igrali kot na evropskem prvenstvu, v napadu pa bomo morali igrati precej bolje. Če nam bo to uspelo, verjamem, da se lahko uvrstimo na turnir v Riu de Janeiru. Vemo, da bo to zelo težko, a možnosti so in verjamem, da jih bomo zgrabili z obema rokama," je pred odhodom v Malmö dejal Vid Kavtičnik, ki je za slovensko reprezentanco na olimpijskih igrah igral leta 2004 v Atenah. "Na Švedskem nas čaka zelo težek turnir, na katerem mislim, da imamo največ možnosti za preboj na olimpijske igre z zmago proti Španiji, zato se moramo res dobro pripraviti in iskati zmago že prvi dan. Srečanje s Švedsko bo zagotovo težje, saj bo ta igrala pred domačim občinstvom," pa je Kavtičnika dopolnil Sebastian Skube, ki do zdaj na olimpijskih igrah še ni igral.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je do zdaj na največjem športnem dogodku na svetu igrala dvakrat - v Sydneyju so leta 2000 osvojili osmo mesto, štiri leta kasneje v Atenah pa enajsto.

David Miklavčič (levo) je zadnji rokometaš, ki je odpadel iz selektorjevega seznama.
David Miklavčič (levo) je zadnji rokometaš, ki je odpadel iz selektorjevega seznama. FOTO: Damjan Žibert

Seznam slovenske rokometne reprezentance:
vratarji: Matevž Skok (Lubbeck/Nemčija), Gorazd Škof (Nantes/Francija), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

igralci: Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem/Madžarska), Vid Kavtičnik (Montpellier/Francija), Jure Dolenec (Montpellier/Francija), Darko Cingesar (Maribor Branik), Sebastian Skube (Bjerringbro Silkeborg/Danska), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier-FRA), Uroš Zorman (Kielce/Poljska), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje), Marko Bezjak (Magdeburg/Nemčija), Simon Razgor (Meškov Brest/Belorusija), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Dean Bombač (Pick Szeged/Madžarska), Borut Mačkovšek (Eisenach/Nemčija), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško).

selektor: Veselin Vujović, pomočnik selektorja: Uroš Šerbec, kondicijski trener: Primož Pori, trener vratarjev: Aleš Anžič, direktor reprezentace: Uroš Mohorič, tehnični vodja: Borut Korošec.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.