Drugi športi

Vujović na seznam uvrstil tudi 'upokojenca' Zormana in Škofa

Ljubljana, 19. 10. 2016 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovensko rokometno reprezentanco čakata prvi dve kvalifikacijski tekmi za nastop na EP leta 2018. Selektor Slovenije Veselin Vujović se bo lahko maksimalno posvetil izbrani vrsti, saj je ostal brez službe pri rokometnemu klubu Zagreb. Na širši seznam je uvrstil tudi Uroša Zormana in Gorazda Škofa, ki sta po OI napovedala športno upokojitev.

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je prva akcija po poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. V okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018 se bo 2. novembra v Velenju pomerila s Švico, štiri dni kasneje pa v Lizboni s Portugalsko. Selektor slovenske izbrane vrste Veeselin Vujović se je v začetku tega tedna zavoljo slabih izidov na mednarodni sceni razšel s hrvaškim Zagrebom (po pisanju hrvaških časnikov ga bo nasledil nekdanji igralec Celja Silvio Ivandija), na današnji novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS) pa je obelodanil seznam igralcev za bližnji kvalifikacijski tekmi s Švicarji in Portugalci.

Tudi tokrat je ostal zvest samemu sebi, znova je nekoliko presenetil s svojim naborom igralcev in nanj uvrstil po olimpijskih igrah v Rio de Janeiru reprezentančno upokojena Gorazda Škofa ter Uroša Zormana. Nova rokometaša na njegovem seznamu sta Jan Grebenc (Riko Ribnica) in Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško).

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: STA

"Na bližnjo akcijo sem vpoklical tudi Škofa in Zormana, ki sta po olimpijskih igrah prek medijev resda naznanila svoje slovo od izbrane vrste. Oba igralca sem po zadnji tekmi v Riu de Janeiru z Dansko zaprosil, da o svojem reprezentančnem slovesu več ne govorita, saj se ne morem kar tako odpovedati tema dvema izjemno kakovostnima igralcema. Zorman nastopa za zadnjega zmagovalca evropske lige prvakov, Škof pa brani barve ene najboljših ekip na svetu. Če sta dobra za Kielce oziroma PSG, potem sta tudi za slovensko reprezentanco. O celotni reprezentančni zadevi se bom z njima pogovoril na samih pripravah, ko bomo tudi sprejeli končno odločitev," je v zvezi z Zormanom in Škofom dejal Vujović.

Vujović je pred bližnjima tekmama s Švico in Portugalsko dejal, da je Slovenija favorit, a to bo morala potrditi na igrišču. "Portugalska in Švica nista ekipi, ki bi se ju morali bati, a prav tako ne ekipi, ki bi ju morali podcenjevati. Obe tekmi bomo morali odigrati na visoki ravni in maksimalno osredotočeni, z dvema uvodnima zmagama bi naredili tudi velik korak k uvrstitvi na evropsko prvenstvo, v tekmah z Nemci pa bi se nato udarili za prvo mesto v skupini. O evropskih prvakih bomo razmišljali šele, ko pride čas za to," je pred bližnjima kvalifikacijskima tekmama dejal Vujović.

Črnogorski strokovnjak je priznal, da ga je delovanje na klubski in reprezentančni sceni telesno in psihološko pošteno izmučilo, prav tako je zavrnil govorice, da bo prevzel rokometaše velenjskega Gorenja, kjer je začasni trener Borut Plaskan. "Do konca svetovnega prvenstva v Franciji zagotovo ne bom prevzel nobenega kluba, izjema je le, če dobim vabilo od Barcelone. Res pa je, da sem po odhodu iz Zagreba že imel stike z nekaterimi resnimi klubi, ki bi me hoteli za svojega trenerja," je v zvezi s tem med drugim dejal Vujović, ki se je z predsednikom RZS Franjem Bobincem že dogovoril za podaljšanje pogodbe na klopi slovenske izbrane vrste, celotno zadevo pa mora potrditi tudi predsedstvo RZS.

Veselin Vujović
Veselin Vujović FOTO: Damjan Žibert

Reprezentančni seznam:
- vratarji: Matevž Skok (Zagreb), Gorazd Škof (Paris St. Germain), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško) in Primož Prošt (Göppingen);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb), Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško) in Gašper Marguč (Veszprem);
- zunanji igralci: Nik Henigman, Jan Grebenc (oba Riko Ribnica), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (Montpellier), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač (Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec in Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Pick Szeged).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bondjanez
19. 10. 2016 15.22
+0
Barcelona ne Real, hahaha.