Drugi športi

Vujović ima na voljo vse izbrance

Brežice, 04. 04. 2016 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca, ki se v teh dneh pripravlja na kvalifikacijski turnir v švedskem Malmöju za uvrstitev na olimpijske igre v Riu, je zdaj popolna. Soigralcem so se pridružili še rokometaši, ki so imeli konec tedna še klubske obveznosti.

Slovenci so od petka na pripravah v Termah Čatež in Brežicah, od danes pa je na delu 20 igralcev. Kot je sporočila Rokometna zveza Slovenije, so se soigralcem po uvrstitvi v finale francoskega pokala pridružili Jure Dolenec, Matej Gaber in Vid Kavtičnik, po tekmi madžarskega prvenstva Dean Bombač, po igranju na finalnem turnirju lige Seha pa Simon Razgor in Gašper Marguč, ki je z Veszpremom osvojil naslov prvaka.

Veselin Vujović
Veselin Vujović FOTO: Damjan Žibert

Na Švedsko bo v sredo odpotovalo 19 igralcev, selektor Veselin Vujović bo končni seznam sporočil v torek dopoldne. Na olimpijske igre se bosta s tega turnirja uvrstili prvouvrščeni reprezentanci.

Slovenska izbrana vrsta je do zdaj opravila že šest treningov v Brežicah in Dobovi, začela pa je tudi že videoanalize tekmecev, predvsem evropskih podprvakove Špancev, s katerimi so se Slovenci pomerili že na zadnjem evropskem prvenstvu na Poljskem in iztržili neodločen izid (24:24).

Rokometaši so pod vodstvom Vujovića že trenirali v popolni postavi, z videnim pa je selektor zelo zadovoljen. "Zadovoljen sem, da so se nam priključili še ostali igralci, ki so še ta vikend igrali pomembne tekme. Morda je še prekmalu za boljše ocene, a na prvi pogled se mi zdi, da so vsi v precej boljši formi, kot so bili pred evropskim prvenstvom na Poljskem. Vsi verjamejo v to, da lahko na Švedskem naredimo dober rezultat, čeprav je skupina izjemno težka. Na tekmah proti Španiji in Švedski na evropskem prvenstvu nam je za boljši rezultat zmanjkalo nekaj malenkosti, a dokazali smo, da lahko dobro igramo in s tem v mislih bomo tudi potovali v Malmö," je povedal črnogorski strokovnjak.

V postavi na pripravah so vratarji Matevž Skok (Lubbecke), Gorazd Škof (Nantes) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), krožni napadalci Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Montpellier), srednji zunanji Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Marko Bezjak (Magdeburg) in Dean Bombač (Pick Szeged), desni krili Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje), desni zunanji Vid Kavtičnik (Montpellier), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay) in Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško), levi krili Darko Cingesar (Maribor Branik) in Simon Razgor (Meškov Brest) ter leva zunanja Sebastian Skube (Bjerringbro Silkeborg) in Borut Mačkovšek (Eisenach).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carli17
04. 04. 2016 19.52
+1
Srečno pubeci in Vujo