Drugi športi

Vujović čaka le še na uradno potrditev?

Ljubljana, 26. 05. 2015 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo na sredini seji predsedstva dočakala novega selektorja. Po zadnjih podatkih se bo z zahtevnim izzivom spoprijel Črnogorec Veselin Vujović in postal še drugi tuji selektor v zgodovini slovenske moške reprezentance.

"Niti jaz niti vodstvo Rokometne zveze Slovenije, ne vidimo razloga, da ne bi sodelovali, a ožji odbor, ki se z mano sestaja, si želi še enega pogovora z mano," tako je sinoči za 24ur.com dejal Veselin Vujović, najresnejši kandidat za selektorja slovenske rokometne reprezentance in dodal, da do sklenitve pogodbe ni selektor. Njegova želja je bila le, da odločen JA oz. NE dobi čimprej, saj si tudi sam želi načrtovati poletje oz. počitnice, obenem pa je pomembno tudi kako bo v prihodnje delal v okviru PPD Zagreb.

Veselin Vujović
Veselin Vujović FOTO: Reuters

Na zadnjem sestanku se je pogovarjal s podpredsednikom RZS Boštjanom Kozoletom, direktorjem reprezentanc Urošem Mohoričem in generalnim sekretarjem krovne organizacije Goranom Cvijićem. In glede na to, da Vujović jutri prihaja v prestolnico, bi lahko le veliki čudež preprečil njegovo imenovanje.

Kdo bo pomočnik?
Najbolj primeren kandidat za pomočnika bi bil zagotovo Branko Tamše, ki bi bil zagotovo tudi najbolj primeren kandidat za selektorja. Sploh potem, ko je iz celjske zasedbe izvlekel veliko več, kot so rokometni poznavalci pričakovali. A Celjani z njim, kot pomočnikom ne želijo tvegati, saj se zavedajo, da bi lahko to vplivalo tudi na njegovo delo v tako pomembnem trenutku, kot je finale državnega prvenstva. Naslednji o katerem se je veliko govorilo, da bi lahko sprejel to mesto je Gregor Cvijić, trener velenjskega Gorenja, ki ima tudi precej dela v klubu in ga bo imel tudi v prihodnje. Ravno zaradi tega naj bi pri krovni organizaciji razmišljali o Urošu Šerbcu, nekdanjem izjemnem rokometašu Celja, čigar ime ima v slovenskem rokometnem prostoru vse večjo veljavo. "Vprašanja o pomočniku so hipotetična. Niti sem jaz selektor niti nimam pravice govoriti, kdo je zame najbolj primeren," je še dejal Vujović.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc55
27. 05. 2015 05.03
+0
Tamše pomočnik kaj je tem ljudem na RZS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tamše ali bo selektor ali pač nič !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdaj bojo spet plačevali temu nevem kak gnar zato ,da nebo nič naredo ! Tamš eali Cvijič bi pa morala biti pomočnika buhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kak farsa
pabo39
26. 05. 2015 18.02
+2
Selektor mora biti Slovenec, ki čuti pripadnost in s srcem dela za reprezentanco.
Road Runner
26. 05. 2015 17.18
+5
Mislim da bo 3. tujec, pred njim sta bila selektorja že Kasim Kamenica in Serdarušić.
štajerc55
27. 05. 2015 08.55
+0
pabo39
27. 05. 2015 10.45
+0
Tudi Kamenica je bil napaka. Kateri tuj selektor pri nas pa je bil uspešen?
mikkki
26. 05. 2015 15.29
-3
Torej, vse po starem... Amerika bo spet v vzponu!