Drugi športi

Vujović bo RZS predlagal, da mu pripelje hrvaškega ostrostrelca Mandalinića

Ljubljana, 19. 08. 2016 16.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović bi bil zelo zadovoljen, če bi lahko v slovenski izbrani vrsti imel igralca, kot je Stipe Mandalinić. Vodstvu Rokometne zveze Slovenije bo takšno rešitev predlagal.

Čeprav se zdi, da se bo v Sloveniji ob vrnitvi, s strani nekaterih rokometnih strokovnjakov vsul plaz kritik po Veselinu Vujoviću in bodo na terasah lokalov začeli iskati človeka, ki bi ga lahko nasledil, se zdi, da bo Črnogorec na klopi 'zabetoniran' še lep čas. Sploh če bo udejanjal, kar so drugi obljubljali. Osvežitve reprezentance, s posamezniki formata Blaž Janc, Miha Zarabec in še kdo, so nekaj kar je članska izbrana vrsta nujno potrebovala. Vprašanje je sicer zakaj je denimo Zarabec v izbrano vrsto prišel s tribune in ni igral že prej, a dobil je priložnost in jo izkoristil. Si utrdil položaj v dresu z državnim grbom. Po drugi strani pa je jasno, da bi z več izrazitimi strelci, lažje prišli na tihi cilj, v polfinale turnirja.

Stipe Mandalinić
Stipe Mandalinić FOTO: AP

Čeprav Vujović poudarja, da z veseljem ostane selektor, če ga le ne bodo pregnali z Leskovškove, se zdi, da dela naprej. Da želi poiskati dolgoročne rešitve za izbrano vrsto. Tudi na položaju levega zunanjega, kjer vseeno upa, da bo lahko računal na pravega Boruta Mačkovška. Z očmi pa se ozira tudi naokoli. Pri aktualnih delodajalcih v Zagrebu ima sicer igralca, za katerega bi si silno želel, da obleče slovenski dres. "Mi nimamo resnega strelca, zato bom predlagal Slovencem, da se pogovorijo s Stipetom Mandalinićem, če ga Hrvati ne bodo želeli. Velika škoda je, da fant takšnih sposobnosti ne dobi priložnosti na veliki sceni," je Sportskim novostim v Riu zaupal slovenski selektor.

Vujović je v Riu ponudil priložnost mlademu Niku Heningmanu, najverjetneje bo nanj računal tudi v prihodnje, a Mandalinić, ko je zdrav, lahko "sam" premaga tekmeca. Na žalost Slovencev je bil ravno on nerešljiva uganka za Celje Pivovarno Laško na odločilnem obračunu minule sezone Lige prvakov. Takrat je zabijal kot za stavo, dosegel 10 golov iz prav toliko poizkusov, in zanesljivo se ne bi branil igranja za izbrano vrsto. Četudi slovensko. A počakajmo. Eno so želje, drugo realnost, vprašanje pa če so se južni sosedje pripravljeni kar tako odreči.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jarej
20. 08. 2016 09.40
-6
Žalostno, naj poišče ustrezne slovenske igralce, če hočemo biti reprezentanca. Kar dosežejo, dosežejo. A zdaj se bo kupovalob po tujini. Malo Hrvatov, Srbov, Dancev - bomo zastavo tudi skombinirali? Je to še šport? In to gredo napletati po tako dobri uvrstitvi na oimpijadi. Vsak pač ne more dobiti medalje pa če so želje funkcionarjev še tako neupravičene in velike. Do teh želja je upravičena edino ekipa s strokovnimi sodelavci, ki se bori na igrišču. Ne delajmo si sramote.
big brother
20. 08. 2016 13.01
+2
Če smo v nogometu brez Slovenca, imamo lahko tudi v rokometu južnega soseda.
Altejeva plamenica
19. 08. 2016 21.47
+14
Vujo je car. Karkoli je dosedaj naredil, je šlo za dobrobit slovenskega reprezentančnega rokometa.
a-rod
19. 08. 2016 18.56
-9
ta rokomet je ena banana od športa, kje si vidu da si reprezentance kupujejo igralce k klubi...
MM?
19. 08. 2016 18.02
-10
Vujo, zdaj pa nisi resen, pa še Rutenka se naj vrne pa tudi njegov brat naj pride, pa Omeyer bi tudi prav prišel, pa pivota tudi od nekdaj nismo imeli, mogoče Vori, pa tudi Jicha še ni prestar, mogoče bi pa zaigral za nas.
ooResnicA
19. 08. 2016 17.17
-28
....vujovič ni za SLo reprezentanco je preveč živčen in agresiven....
klayton66
19. 08. 2016 17.24
+16
Še premalo je, bogi naši...na zadnji tekmi so bili bleda senca od prvih tekem ... premalo na moči so delal,če mene vprašaš. Tebuščki se preveč vidijo !!!
giovanni2
19. 08. 2016 19.59
+35
Če ne bi bilo Vujovića, bi Slovenski rokometaši gledali olimpijado po televiziji.