Drugi športi

Vugrinec o bitki za vstopnice: V Skopju takšne evforije ne pomnijo!

Skopje, 14. 11. 2012 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski desni zunanji rokometaš Renato Vugrinec je navdušen nad dogajanjem v Skopju, ki ga ne trese nogometna, pač pa rokometna mrzlica. 7000 vstopnic za obračun Lige prvakov med Metalurgom in Kielcami so razgrabili v dveh urah.

Slovensko nogometno reprezentanco čaka prijateljski obračun z Makedonci, makedonske prestolnice pa zaradi omenjenega dvoboja ni zajela pretirana mrzlica. Drugače je, ko je govora o rokometaših skopskega Metalurga oz. njihovem obračunu s poljskimi Kielcami. Vstopnice za dvoboj med zasedbo, pri kateri si kruh služi Uroš Zorman, in delodajalci Miladina Kozline ter Renata Vugrinca so pošle v slabih dveh urah, kar je povsem v skladu z napovedmi Vugrinca v intervjuju za našlo spletno stran. Takrat je dejal, da ga stanje pri Metalurgu močno spominja na dogajanje v Celju leta 2004.

"Ponavljam izrečeno ob prihodu v Skopje – stanje v makedonski prestolnici je identično tistemu iz sezone 2004 v Celju. Gneča za vstopnice je bila nepopisna, skupine ljudi čakajo na karte, 7000 pa jih je pošlo v dveh urah. Česa takšnega, zaradi rokometa, v Skopju ne pomnijo,“ je za 24ur.com povedal desni zunanji rokometaš makedonskega prvaka Vugrinec, ki se ob tem sprašuje: "Ne vem, kaj bo v drugem delu tekmovanja? To je šele skupinski del, igramo pa proti poljskemu velikanu Kielcam!

Renato Vugrinec se ob rokometni mrzlici, ki trese Skopje, pogosto spomni na Celje in sezono 2004.
Renato Vugrinec se ob rokometni mrzlici, ki trese Skopje, pogosto spomni na Celje in sezono 2004. FOTO: Damjan Žibert

Vardar je preteklost
Čeprav so rokometaši Metalurga izgubili edini pravi makedonski derbi, obračun z mestnim tekmecem Vardarjem, zato v klubu ni bilo posebnih pretresov. Prav vsi, ki so bili v dvorani Kale, so se lahko na lastne oči prepričali, da to ni bil pravi obračun. "Grozna tekma, na kateri je bilo ključno odnesti 'celo glavo' s terena. Za varovanje ni bilo poskrbljeno, navijač Vardarja je pred začetkom dvoboja skočil med naše navijače, sledilo je fizično obračunavanje, policija je preprečila najhujše, prekinitve … Nima smisla opisovati dogajanja na dvoboju,“ je še dodal priljubljeni Vugi, ki ne želi niti pomisliti, kaj bi se zgodilo, če delivci pravice ne bi priznali vprašljivega gola ob izteku igralnega časa, ki ga je dosegel nekdanji član trebanjskega Trima.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.