Drugi športi

Vsiljivec, ki je med dirko Formule 1 hodil po stezi, šest tednov zapora

Singapur, 03. 11. 2015 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sedemindvajsetletni Britanec Yogvitam Pravin Dhokia bo še dolgo pomnil nespametno otročje početje med dirko v formuli 1 za VN Singapurja. Možakar je med dirko vdrl na stezo z željo s prenosnim telefonom od blizu posneti dogajanje, le veliki sreči gre zahvala, da se nikomur ni nič zgodilo. Britanca so obsodili na šesttedensko zaporno kazen.

Veliki zaljubljenec v formulo 1 je s sprehodom po stezi med dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za VN Singapurja šokiral vse, izkoristil je namreč nepozornost varnostnega osebja ter na dirkališče vdrl skozi luknjo v varnostni ograji. Policija ga je po dejanju aretirala, svoje početje pa je moral braniti tudi pred tamkajšnjim sodiščem. Britanec je 20. septembra med dirko formule 1, ki poteka po ulicah te azijske mestne države, vkorakal na ulično stezo in se po njej sprehodil kakšnih 30 metrov, nato pa zapustil prizorišče. Zaradi ogrožanja varnosti udeležencev nočne dirke so ga nemudoma aretirali, na sojenje bi sicer lahko počakal s prostosti, a je ostal v priporu, kajti ni mogel plačati varščine, saj je ves svoj denar porabil za pot v Singapur. Britanec je sicer priznal svoje dejanje in se ni branil kot nedolžen.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters

Na sodišču za njegovo predrzno in nevarno ravnanje niso imeli kaj prida posluha ter so pritrdili obtožbam tožilstva, da je s svojim obnašanjem ogrožal varnost dirkačev, kajti lahko bi se končalo z najbolj tragičnimi posledicami. Britanski državljan ni upošteval navodil tam prisotnih policistov, da naj nemudoma zapusti dirkališče in preneha s snemanjem. Sodišče mu sicer ni izreklo najvišje zagrožene kazni v višini šest mesecev za zapahi za takšno dejanje.

Znak za preplah je sprožil zmagovalec preizkušnje Nemec Sebastian Vettel, ki je v šoku po radiu sporočil, da je človek na stezi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
03. 11. 2015 22.54
+7
Po dobrem mesecu ze obsojen.pri nas bi zadeva zastarala cez par let.
JANZELJ
03. 11. 2015 18.18
+1
Šest vzgojnih plus zaporna kazen!
JANZELJ
03. 11. 2015 18.15
+11
Lahko bi vsaj posnetek dali ampak to bi bilo za vas nesposobneže že preveč!