Drugi športi

VOYO: Saunders pred spektaklom v Manchestru sporočil Leeju: Ne boš mi zlezel v glavo

Manchester, 18. 12. 2015 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Lee ve, da sem psihično zelo trden in da mi ne more zlesti v glavo," je pred današnjim boksarskim spektaklom, ki si ga boste lahko od 20. ure dalje ogledali na VOYO, dejal Billy Joe Saunders. Ta se bo v Manchestru za naslov svetovnega prvaka udaril z Andyjem Leejem. Slednji je pred obračunom sporočil: "Ne bo šlo za pretep na ulici, ampak za vrhunski dvoboj."

Billy Joe Saunders (levo) in Andy Lee (desno) napovedujeta vrhunski boksarski obračun. S prenosom na VOYO.
Billy Joe Saunders (levo) in Andy Lee (desno) napovedujeta vrhunski boksarski obračun. S prenosom na VOYO. FOTO: Reuters
Obračun med Andyjem Leejem in Billyjem Joejem Saundersom bo prvi obračun za naslov svetovnega prvaka srednje kategorije po verzij WBO, na katerem se bosta za naslov pomerila dva potomca irskih Romov nomadov. "Zaradi tega ljudje mislijo, da bo ta obračun kot pretep na ulici. Toda ne, oba sva čista boksarja, zato bo to vrhunski boksarski obračun," je še dodal Lee, sicer bratranec novopečenega svetovnega prvaka v težki kategoriji Tysona Furyja. Lee se lahko pohvali s 34 profesionalnimi zmagami (od tega kar 24 nokavtov), vknjižil pa je tudi remi (Peter Quillin) in dva poraza. Pred obračunom v manchestrski areni se je Lee dotaknil tudi današnjega nasprotnika. "Nikoli ni izgubil dvoboja, niti ni izgubil veliko rund. Toda njegov rekord nepremaglivosti zanj ni prednost,'' je zaključil Lee.
Andy Lee je skoraj osem centimetrov višji od nasprotnika Billyja Joea Saundersa.
Andy Lee je skoraj osem centimetrov višji od nasprotnika Billyja Joea Saundersa. FOTO: Reuters

Njegov nasprotnik Saunders je pet let mlajši (26), tako kot Lee pa se lahko pohvali tudi z nastopom na olimpijskih igrah. O Leeju je Saunders pred obračunom govoril z mešanimi občutki: "Boksal je v velikih obračunih v ZDA, a tam je izgubil dva pomembna dvoboja – proti Juliu Cesarju Chavezu in Brianu Veri.'' Saunders v svoji karieri profesionalnca še ni zabeležil poraza, vseh 22 obračunov je dobil (od tega kar 12 z nokavtom). ''V moji glavi ni nikarkšnih dvomov. Lee ve, da sem psihično zelo trden in da mi ne more zlesti v glavo. Mislim, da to ne bo moj najtežji dvoboj v karieri,'' je samozavestno zaključil Saunders.

Oba sta potomca irskih Romov nomadov.
Oba sta potomca irskih Romov nomadov. FOTO: Reuters

Sobotni boksarski spektakel si boste nocoj od 20. ure lahko ogledali v živo na VOYO, družbo pa vam bosta delala komentator Tadej Vidrih in strokovni sokomentator Saša Taraniš.

Ime boksarjaAndy LeeBilly Joe Saunders
Rojen:11. junij 1984, London30. avgust 1989, Welwyn Garden City
Začetek profesionalne kariere:10. marec 200628. februar 2009
Položaj v ringu:LevičarLevičar
Višina:188 cm180 cm

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Northwest
19. 12. 2015 17.15
Tudi Tyson Fury je Irski rom,priseljen v Anglijo.
doktor_muc
19. 12. 2015 10.56
+2
zadne cajte sami fajti, bo že nezanimivo ratal če bojo prepogosto