Drugi športi

VIDEO: Povetkin šele v 12. rundi do zmage nad Wachom

Kazan, 04. 11. 2015 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
G.J./Ž.L./T.Š.
Komentarji
12

Osrednji dvoboj boksarskega večera v Kazanu je bil obračun Rusa Alexandra Povetkina in Poljaka Mariusza Wacha. Tekmeca sta se borila za naslov svetovnega prvaka po verziji WBC. V 12. rundi je do zmage prišel domači as Povetkin.

Povetkin še do tridesete zmage v karieri
V zadnjem obračunu večera, v peklu Kazanske arene, sta se pomerila Alexander Povetkin in Mariusz Wach. Udarila sta se za naslov v težki kategoriji po srebrni različici WBC. Uspešnejši je bil domači boksar, ki pa se je moral za zmago pošteno potruditi, saj je vseh dvanajst rund lomil odpor velikana iz Poljske. Ko se je že zdelo, da bodo o zmagovalcu dvoboja odločli sodniki, je prav v zadnji rundi glavni sodnik srečanje prekinil zaradi poškodbe Poljaka, ki je imel globoko rano pod levim očesom.

Za Povetkina je bila zmaga nujna, če je želel upati na dvoboj za naslov prvaka proti Deonteyu Wilderju. Na drugi strani je na 33. dvoboju bil še drugič poražen Wach. Drugi poraz mu je zadal prvak Vladimir Kličko, ki je tudi edini, ki je porazil današnjega zmagovalca Povetkina. Spektakel v Kazanu si je ogledalo več kot 8 tisoč gledalcev. Videli so dve zmagi domačih boksarjev in dve zmagi tujih.

Aleksander Povetkin do zdaj nokavtiral 21 nasprotnikov. Danes pa si je priboksal 30. zmago v karieri.
Aleksander Povetkin do zdaj nokavtiral 21 nasprotnikov. Danes pa si je priboksal 30. zmago v karieri. FOTO: Reuters
Lebedev premagal Kayodeja
V tretjem dvoboju sta se pomerila domači boksar Denis Lebedev in še tretji Nigerijec Lateef Kayode. Boksarja sta se pomerila za naslov svetovnega prvaka v kruzerski kategoriji po različici WBA. Za razliko od prvih dveh dvoboje ja ta bil veliko bolj tehničen. Oba boksarja sta prikazala odlično boksarsko predstavo in bila vse skozi po točkah bolj ali manj izenačena.

V sedmi rundi je Lebedev začel prevzemati pobudo v dvoboju in tudi z dvema nokdavnoma spravil Nigerijca na tla, ki pa se je obakrat uspel pobrati. V osmi rundi pa je vendarle po novi seriji hudih udarcev s strani Rusa obležal in s tem doživel prvi poraz v profesionalni karieri. Do tega dvoboja je zbral 21 zmag in kar 16 od teh je dosegel z nokavtom. Lebedev pa je v svojem tridesetem profesionalnem boju še osemindvajsetič premagal svojega nasprotnika.

'Kriptonit' strup za Čakijeva
Tudi drugi večerni dvoboj v razprodani areni v Kazanu ni razočaral. Za naslov v kruzerski kategoriji po različici IBO, sta se pomerila Rus Rakhim Čakijev in Nigerijec z angleškim potnim listom Ola Afolabi. Dvoboj se je končal v peti rundi, ko je Afolabi, ki ga kličejo tudi 'kriptonit', na tla položil ruskega boksarja.

Čakijev je skozi ves dvoboj zelo zaletavo in brezglavo napadal tri leta starejšega Nigerijca, ki je svoje priložnosti čakal in jih tudi dobro izkoriščal. Najbolje je seveda izkoristil priložnost v peti rundi, ko je tudi nokavtiral nasprotnika in se veselil 22 zmage v tridesetem profesionalnem dvoboju. Čakijev, ki ima nadimek 'stroj', pa je v svojem 26. dvoboju doživel drugi poraz.

Wach je bil še drugič v karieri poražen.
Wach je bil še drugič v karieri poražen. FOTO: Reuters

Rusko kladivo tokrat ni 'udarilo' v Kazanu
Boksarski večer v Kazanu sta otvorila Rus Dmitry Kurdiašov in Nigerijec Olanrewaju Durodola. V ringu sta se udarila za naslov v kruzerski kategoriji po srebrni verziji WBC. Pred borbo je za izraitega favorita veljal Rus, ki ga kličejo tudi 'rusko kladivo', saj je vseh 18 profesionalnih dvobojev dobil in to prav vse z nokavti. Tokrat pa je naletel na mošnejšega nasprotnika, ki ga je dobesedno 'razbil' z močnimi udarci in sodnik je že v drugi rundi ustavil dvoboj in Nigerijcu prisodil zmago. To je bila že dvaindvajseta zmaga v karieri za Durodolo, ki je kar dvajset svojih nasprotnikov nokavtiral, ob tem je bil dvakrat v profesionalni karieri tudi poražen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shisui
05. 11. 2015 08.50
Haha, bogi Wilder in njegove nogice, ko bodo začeli teli udarci padati bo štala.
nejembureka
04. 11. 2015 22.21
+1
Povetkin bo razbil Wilderja. Wilder tam v ZDA samo z nekimi vrečami boksa, samo Stieverne je nekaj vreden. Povetkin ima zmage proti Takamu, Perezu, ima izkušnjo borbe s Kličkom. Kličko je seveda najboljši, drugi je Povetkin.
fadile
04. 11. 2015 20.48
-5
Nima šans proti Wilderju...do 5 runde bo Povetkin na tleh ;)
KardinalFrancRodeVKristusu
04. 11. 2015 21.22
+1
Ruska šola boksa je 30 let pred ameriško.... Američani so proti Rusom NULA... Lahko se samo nostalgično spominjajo Alija, Tysona in podobnih, takrat ko so američani v boksu nekaj pomenili..... DANES SO V BOKSU RUSI ALFA IN OMEGA, NOBEN ZAHODNJAK JIM NE SEŽE DO KOLEN!
fadile
05. 11. 2015 10.25
+1
HAHAHHAH kva si ti zdj prbou...tyson,mohamed ali,foreman,fraizer,floyd mayweather,oscar de la hoya ,miguel cooto ,saul canelo alvarez ,wilder,lewis,holyfield, buster duglas to so usi boksarji,ki so čez lužo tko,da ne govor o ruskih boksarjih,ker americani,kubanci itd.. vladajo v boksu. Sam treniram MMA in je kolega sou v ameriko in prav tm je čist druga šola boksa in mmaja. Wilder bo unicu povetkina...Živi bili pa vidjeli ;)
KardinalFrancRodeVKristusu
04. 11. 2015 20.24
+5
Bravo Saša!..... Popolna dominacija....
KardinalFrancRodeVKristusu
04. 11. 2015 18.19
+5
LEBEDEV ŠAMPION!!!!!!!!!.... RUSKI VITEZ POVETKIN ŠAMPION!!!!!!!!
Alan Bokši?
04. 11. 2015 17.44
+2
To nej bo na tv ne pa fakn moto gp
KardinalFrancRodeVKristusu
04. 11. 2015 18.19
+0
fadile
04. 11. 2015 11.12
-6
Kje bo prenos na tvju?? Wilder bo Povetkina pojedu za malo malico ;)
rovte
04. 11. 2015 10.30
-7
Gladiatorji, ogabno, kdo še gleda to mučenje?
nejembureka
04. 11. 2015 10.21
+6
Povetkin je stroj. Komaj čakam, da razbije tisto ameriško prevaro Wilderja in vzame pravi WBC pas.