Drugi športi

VOYO: Joshua kljub napovedim o novem nokavtu ostaja previden pred dvobojem z Breazealom

London, 25. 06. 2016 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Anthony Joshua vztraja, da izzivalca Dominica Breazeala jemlje še kako resno, čeprav pred dvobojem v Londonu praktično vsi napovedujejo, da bo Joshua ohranil svoj stoodstotni niz nokavtov. Prenos na VOYO ob 20. uri.

Charles Martin (na fotografiji levo) aprila ni bil kos Joshui (desno).
Charles Martin (na fotografiji levo) aprila ni bil kos Joshui (desno). FOTO: AP

Osvajalec zlate olimpijske kolajne Anthony Joshua je veliki up britanskega boksa in z nizom nepremagljivosti (16-0), ki vključuje številne silovite nokavte, se Joshua v soboto zvečer vrača v angleško prestolnico. Zgolj rojak Dillian Whyte je Joshuo decembra "mučil" več kot tri runde, vsi ostali nasprotniki so njegovim silovitim udarcem podlegli veliko prej. Aprila je tako padel še Američan Charles Martin, ki je prav tako branil naslov po verziji IBF in klonil po vsega dveh rundah. Charlesov 30-letni rojak Dominic Breazeale (17-0, 15 KO) bo Joshuo v O2 Areni preizkusil prvič po tem, ko se je vrnil po nokdavnu in v petih rundah v zadnjem dvoboju ugnal Amirja Mansourja. Joshua kljub valu optimizma v državi, ki je v zadnjih urah pred dvobojem premlevala predvsem posledice "Brexita", ostaja previden.

"Zelo resno ga moram jemati, veliko amaterskih in olimpijskih izkušenj ima," je sobotni boksarski spektakel napovedal Joshua. "Kot profesionalec si je nabral izkušnje, kot amater sicer ni nokavtiral ljudi in to je povsem drugačna igra, zato menim, da mu bo šlo bolje kot profesionalcu. Ne bom ga kar odpisal in rekel, da je slabši od Charlesa Martina, na dvoboj sem se pripravljal enako in upam, da ga bom v vsakem primeru premagal. Ve, kaj si želi, a prihaja v resno situacijo. Imam potencial, toda moram končati njegove sanje. Jaz lovim sanje in moram nadaljevati tisto, kar sem počel in to pomeni, da ohranim ta pas v VB." Obenem se spet pojavljajo namigovanja, da se bo Joshua že kmalu pomeril proti rojakoma Tysonu Furyju, ki bo svoja naslova po verziji WBA in WBO kmalu branil proti Vladimirju Kličku, vrača se tudi nekdanji prvak po verziji WBA David Haye.

Toda Joshua, ki prihaja iz severnega Londona, si pred spopadom ob Temzi v središču prestolnice želi okusiti tudi Združene države Amerike, omenja se dvoboj z Deontayem Wilderjem, ki si lasti pas po verziji WBC. "Ne želim si nekega dne razmišljati, zakaj nisem izkoristil tistega tržišča," je priznal Joshua. "To je nekaj, pri čemer še napredujemo. Sprašujem se, kakšni dvoboji bi me čakali tam. Edina oseba, ki mi pade na pamet, je Wilder. A ob istem času bi lahko šel tja in imel nekaj borb za ogrevanje, ki bi me predstavile ameriškemu občinstvu, nato pa bi šel v boj z velikim imenom, kakršen je Wilder. To je dobra priložnost in dobro je, da je zraven tudi Showtime TV. Toda v soboto moram zmagati." Breazeale, ki je bil na kolidžu v Los Angelesu nekoč nogometni podajalec, je v dvoboju dveh zelo visokih borcev napovedal presenečenje: "Čez lužo sem prišel, da dobim svoj pas in ga vzamem s seboj domov. To bi mi pomenilo vse, potem ko sem osem let trdo treniral. To je moj Super Bowl. Ne morem pričakovati, da bi se lahko zanašal na sodnike, edini način, da postaneš svetovni prvak, je, da nokavtiraš svojega nasprotnika in to nameravam."

Anthony Joshua vs. Dominic Breazeale
Anthony Joshua vs. Dominic Breazeale FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User1285812
25. 06. 2016 16.59
Res se vidi intelektualna raven slovencev. Fuzbal Real Barsa se kr neki kregajo, boks pa basket pa nič.
User1285812
25. 06. 2016 16.58
+1
Boksa pa noben ne komentira?
User1285812
25. 06. 2016 17.25
+1
User1285812
25. 06. 2016 17.29
+4