Drugi športi

Frampton po deljeni sodniški odločitvi okoli pasu dobil dva pasova

Manchester, 28. 02. 2016 00.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
G.J./M.G.
Komentarji
2

V sobotnem spektaklu v areni Manchester je Carl Frampton po deljeni sodniški odločitvi v super bantamski kategoriji premagal Britanca Scotta Quigga. Ta je prepozno začel svoj napad in tako zmago ter pasova po verziji IBF in WBA prepustil 'Jackalu', ki je bil bolj konkreten v prvih sedmih rundah.

 

 

Prve štiri runde niso postregle s spektakularnim boksom, saj sta oba – še neporažena – boksarja začela previdno in z uvodnim otipavanjem. Carl Frampton je deloval malce bolj agresivno, a vendarle Severni Irec ni prišel do udarca, s katerim bi zamajal tla pod nogami Scotta Quigga. Borba se je v šesti oz. sedmi rundi vendarle razživela. Frampton je prišel do več konkretnih udarcev (udarec v telo), a tudi Quigg je pokazal nekoliko več agresivnosti kot v uvodnih petih rundah. Tudi v osmi rundi smo videli več agresivnosti Quigga, Frampton pa je več ponujenega prostora za protinapad znal kaznovati. Deveta runda je glasni publiki v Manchestru ponudila največ petja pesti. Quigg je z desnico dvakrat prebil Framptona ter nagnal malce strahu v kosti Framptona. V deseti se je vse skupaj še stopnjevalo, oba sta pokazala več življenja, a nihče ni pretirano izstopal. Borba se je dokončno razživela v predzadnji rundi, ko je Quigg prevzel pobudo in Framptona skorajda spravil na tla z natančnim udarcem z desnico v brado. Dvanajsta runda je prinesla znova nekaj več taktičnega boja, s katerim sta Frampton in Quigg povečala nestrpnost pred sodniško odločitvijo. Ta je bila deljena in v korist boksarja iz Belfasta Carla Framptona (113-115, 116-112, 116-112). Tako je Severni Irec vknjižil še 22. zmago v karieri (22-0-0), Quiggu pa prizadejal prvi poraz (31-1-2).

Frampton je v borbi večera premagal Quigga.
Frampton je v borbi večera premagal Quigga. FOTO: AP

V prvem obračunu večernega prenosa na VOYO je Josh Taylor v drugi rundi nokavitral Lyesa Chaibija. Čeprav je ta želel obračun nadaljevati, je sodnik ocenil, da boksar iz francoskega Saint Etienna ni sposoben nadaljevati, kar je pomenilo, da je prvi obračun v prenosu dobil domači adut Josh Taylor.

Lowe s tehničnim nokavtom do zmage nad okrvavljenim McCulloughom
Isaac Lowe je v nadaljevanju večera premagal Marca McCullougha po tehničnem nokavtu in osvojil naslov v skupnosti narodov Velike Britanije. "To mi veliko pomeni. Že kot otrok sem trdo garal. Ne glede na to, kaj se zgodi v moji karieri, vedno bom imel ta naslov," je po zmagi pri rosnih 22 letih hitel razlagati Lowe, ki ostaja brez poraza med profesionalci (12-0-1). McCullough si je sicer sredi dvoboja ob trku z Loweom prebil levo arkado, kar mu je v nadaljevanju obračuna povzročalo veliko preglavic.

V tretjem obračunu prenosa na VOYO smo zmagovalca dobili po soglasni sodniški odločitvi. Severni Irec Ryan Burnett je po desetih rundah premagal francoskega boksarja Anthonyja Settoula. "Je boljši nasprotnik, kakor boksarji, s katerimi sem se boril pred tem. Zadovoljen sem s prikazanim. V takšnih obračunih se veliko naučim," je po zmagi navdušeno razlagal Burnett.

Prvi poraz nevsakdanjega Sancheza
Predzadnji obračun je po odboksanih dvanajstih rundah po soglasni sodniški odločitvi (119-108, 118-109, 118-110) dobil Britanec Gavin McDonnell, ki je bil v očem ne najbolj prijazni predstavi boljši od panamskega boksarja Jorgeja Sancheza. Ta je zbrano množico v Manchestru presenetil z nevsakdanjim načinom boksanja in dobrim izmikanjem nasprotniku. Poraz 25-letnega Sancheza je bil njegov prvi v karieri profesionalca, potem ko je prej dobil 15 zaporednih obračunov. Na drugi strani 29-leti McDonnell ostaja brez poraza (15-0-2). "To je bila dobra predstava. Pričakoval sem, da se bo utrudil, toda ostal je na nogah vseh 12 rund. Nudil mi je dober odpor, a vedel sem, da sem boljši," je po zmagi domačim navijačem razlagal McDonnell.

RAZPORED BORB:

- super lahka kategorija (do 63,5 kg)

Josh Taylor premagal Lyesa Chaibija

- bantamska kategorija (53,52 kg)

Isaac Lowe premagal Marca McCullougha

- peresna kategorija (57,15 kg)

Ryan Burnett premagal Anthonyja Settoula

- super bantamska kategorija (55,34 kg)

Gavin McDonnell premagal Jorgeja Sancheza

Carl Frampton premagal Scotta Quigga

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

infostriker
27. 02. 2016 16.49
Kje bo prenos po TV?
Neprilagodljiv
27. 02. 2016 20.27
+2