Drugi športi

VIDEO: Brook upravičil pogumne napovedi in hitro nokavtiral Bizierja, malo 'švica' tudi za Campbella

Sheffield, 26. 03. 2016 23.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ezekiel 'Kell' Brook je brez večjih težav, tj. z nokavtom v drugi rundi, zadržal pas svetovnega prvaka po različici IBF velterske kategorije, potem ko je v domačem Sheffieldu premagal kanadskega izzivalca Kevina Bizierja. V drugem najbolj zanimivem obračunu večera je Luke Campbell prav tako v drugi rundi nokavtiral Garyja Skyesa.

Več videovsebin
  • Vrhunci obračuna Brook vs. Bizier
    02:13
    Vrhunci obračuna Brook vs. Bizier
  • Vrhunci obračuna Campbell vs. Sykes
    01:18
    Vrhunci obračuna Campbell vs. Sykes
  • Vrhunci obračuna Allen vs. Gavern
    03:01
    Vrhunci obračuna Allen vs. Gavern
  • Vrhunci obračuna Townend vs. Poxton
    01:08
    Vrhunci obračuna Townend vs. Poxton

V glavnem obračunu večera je izraziti favorit Ezekiel 'Kell' Brook z nokavtom v drugi rundi premagal kanadskega izzivalca Kevina Bizierja. Brtianec, za katerega je boksanje v Sheffieldu boksanje na domačem terenu, je hitro pokazal Kanadčanu, kdo je šef na Otoku in z aprekatom v uvodni minuti načel sicer trdoživega Bizierja. Ta pa ni zdržal druge runde in se pošteno okrvavljen hitro znašel na tleh ringa v areni Sheffield. Brook je z nokavtom tako obdržal pas svetovnega prvaka po različici IBF velterske kategorije. "Trdo sem treniral doglo časa. Ljudje se ne zavedajo, kaj se dogaja za zaprtimi vrati. Zamudil sem hčerkin rojstni dan, poroke … Obožujem takšne večere, kot je bil ta, in bil sem nekaj razredov nad gospodom Bizierjom," je v čustvenem nagovoru domači publiki povedal zmagovalec Brook. Nadaljeval je tako, kot je začel pred dvobojem – samozavestno, ko je govoril, da bo Kanadčanu najprej zlomil srce, nato pa še kosti: "Imam moč v udarcih, ki lahko na tla spravijo težkokategornike."

Kell Brook (levo) je zlahka opravil z Bizierjem.
Kell Brook (levo) je zlahka opravil z Bizierjem. FOTO: VOYO
Drugi najbolj pričakovan obračun boksarskega večera v Sheffieldu je odločal o naslovu Commonwealtha v lahki kategoriji, pripadel pa jeLukeu Campbellu, ki je že v drugi rundi obračuna spravil štiri leta starejšega rojaka Garyja Sykesa na tla. Ta se je še uspel pobrati, nato pa je sledila še zadnja ofenziva in glavni sodnik je odločil, da Sykes ne more več nadaljevati, ter zmago dodelil Campbellu. "Spoštujem Garyja Sykesa. Je bojevnik in moral sem prikazati največ, kar znam. Vsakega dvoboja se lotim z imperativom zmage. To sem bil pravi jaz, počutil sem se stoodstotno. Ponosen sem na ta pas," je po zmagi razlagal več kot zadovoljni Campbell. 
Luke Campbell je hitro pokončal Garyja Sykesa.
Luke Campbell je hitro pokončal Garyja Sykesa. FOTO: VOYO

V prvem obračunu večera je Andy Townend, Britanec iz Barnsleyja, že v prvi rundi z nokavtom premagal rojaka iz Lowestofta Craiga Poxtona, s čimer je ubranil naslov britanskega prvaka v superperesni kategoriji (do 58,97). Usoden je bil aprekat, ki je zadel Poxtona v brado. To je bila še šestnajsta v karieri in enajsta zmaga z nokavtom za 26-letnega Townenda, ki je po hitri zmagi v ringu arene Sheffield razlagal: "Trdo sem treniral že od 'Boxing Day-a' (26. december, op. p.). Užival sem. To je bil drugačen obračun kot v Leedsu. Umiril sem se in občutil vse. Bilo je lepo. Vedno sem udarjal močno, toda zdaj udarjam še močneje. Želim iti še dlje."

Druga borba večera ni ponudila veliko boksarskih užitkov, potem ko je v ring stopil slabo pripravljen Američan Jason Gavern, ki v obračunu težkokategornikov ni bil dorasel tekmec Britancu Davidu Allenu. Izkušeni Gavern, ki je priložnost za boksanje dobil tik pred zdajci kot zamenjava za Richarda Towersa, je že v prvi rundi poskušal s provokacijami mladega, 23-letnega Allena, ki pa ni nasedel na miselne igrice 38-letnega ameriškega boksarja. Allen je bil tako kot v prvi rundi tudi v drugi precej podjetnejši, a se mu je Gavern z raznimi triki uspešno izmikal. Tudi v tretji rundi je Gavern nadaljeval s provokacijami v stilu: ''Ničesar nimaš za pokazati,'' a mu to prav veliko ni pomagalo. Američan si je prislužil še točko odbitka, potem ko je kar po rokoborsko na tla položil Allena. Tudi v četrti rundi slednji Gaverna ni uspel položiti na tla, toda glavni sodnik je predčasno zaključil dvoboj (od predvidenih 8 rund) in zmago dodelil mlademu Allenu iz Conisbrougha. "To je frustrirajoče. Ni se prišel boriti. Znebil sem se ga v štirih rundah, tako kot Dontaya Wilderja. Sem osredotočen, pripravljen in prišel sem se borit. Mislil sem, da je Gavern dober nasprotnik, toda ni se prišel boriti. Potrebujem nekoga, ki se bo prišel boriti."

V prvem dvoboju, ki je služil kot rezervni obračun v primeru (pre)hitrih koncev predvidenih obračunov, je izkušeni irski boksar Dean Byrne v superlahki kategoriji po točkah po šestih rundah premagal Angleža Jamieja Robinsona in tako zabeležil 18. zmago v profesionalni karieri. V drugem rezervnem obračunu je Adam Etches v dvoboju srednjekategornikov po štirih rundah s tehničnim nokavtom premagal nemočnega Madžara Zoltana Sero, ki je dvoboj zaključil močno okrvavljen.

Razpored dvobojev:
Andy Townend premagal Craiga Poxtona
David Allen premagal Jasona Gaverna*
Luke Campbell premagal Garyja Sykesa
Kell Brook premagal Kevina Bizierja

Rezervna obračuna:

Dean Byrne premagal Jamieja Robinsona
Adam Etches premagal Zoltana Sero

*zamenjava za Richarda Towersa

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

S.E.
27. 03. 2016 19.50
+1
Kako to brisejo komentarje. Raje dajte celoten posnetek kako se je zaključil ne pa ko ze obsedi na tleh
RayManzarek
27. 03. 2016 17.07
+6
Tisti, ki je ta video zmontiral naj gre raje papriko prodajat! KO se sploh ne vidi.
Petarda10
27. 03. 2016 16.04
+4
kaksen video eh brezveze kaj sem pa lahko pricakoval!
maajde
27. 03. 2016 08.43
+47
To pa je posnetek vrhuncev..... K.o. sploh ni prikazan, oz. le ko občepi na tleh......