Drugi športi

RD Loka: Proste roke ob plačilu odškodnine

Škofja Loka, 21. 11. 2011 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši škofjeloškega prvoligaša so po odločitvi predsedstva dobili proste roke, a večja težava v celotni zgodbi je ta, da to ne pomeni, da so prosti brez odškodnine, čeprav jim klub ni izpolnjeval rednih obveznosti.

Vodstvo škofjeloškega rokometnega kluba je z obvestilom za javnost tudi uradno potegnilo črto pod nadvse uspešno športno pravljico v dvorani Poden, kjer so zrasli številni odlični rokometaši. Zadnja produkta sta vsem dobro znana Jure Dolenec in Matej Gaber, v ekipi pa je še nekaj obetavnih igralcev, ki bodo bržkone zaradi razpada članske ekipe poiskali srečo v kakšni drugi, finančno stabilnejši sredini v Sloveniji, čeprav je takšnih iz dneva v dan manj.

Alfa in omega kluba Jože Galof pričakuje, da bodo igralci v želji po odhodu plačali odškodnino.
Alfa in omega kluba Jože Galof pričakuje, da bodo igralci v želji po odhodu plačali odškodnino. FOTO: Slavko Kolar

Predstavniki kluba naj bi v kratkem ustanovili nov klub, kar bi pomenilo nemoteno delo mladih selekcij. Čeprav vse izgleda lepo in korektno pa se v zgodbi že zatika. V klubu so najprej dejali, da bodo imeli igralci proste roke pri izbiri kluba, a očitno temu ni tako, saj bodo lahko 'razpadlo sredino' zapustili le ob protiplačilu odškodnine. Torej nimajo prostih rok in ne bodo tako zlahka odšli, kot je sprva kazalo.

Oviranje igralcev pri odhodu je še toliko bolj žalostno, saj ga praktično ni igralca članskega moštva, ki bi imel poravnane vse obveznosti v letošnji sezoni, veliko pa je tudi tistih, ki jim klub dolguje denar za lani, predlani … Interes za posameznike iz članskega moštva je velik, interesantni so predvsem Darko Cingesar, vratar Anže Vrbinc in desnokrilni igralec Grega Jamnik. Oviranje pri prestopu v danih okoliščinah pa je nedvomno delo za arbitražno komisijo Rokometne zveze Slovenije.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dolenc84
21. 11. 2011 21.19
+1
Fantje, takoooj do odvetnika in da imate stvar urejeno v max mesecu dni in najdete nov klub....na domačih igralcih so služili in pobasali vse na koncu pa zatreti razvoj igralcev in preprečiti prodajo v nov klub!!!! Uprava na sodišče!!!!!
Hachi
21. 11. 2011 19.43
+2
Škofjelocani, priporocam vam, da greste takoj do odvetnika, da upravi poslje zahtevek za izplacilo.v 8 dnev vam morajo odgovoriti, kako bo izplacilo preostanka pogodbenih obveznosti potekalo.ce bodo zavrnili izplacila, se lahko zahteva preklic pogodb in tako se iznici vezava na klub in boste prosti igralci! tako je bilo z nekaterimi v Celju in lahko vam povem, da so nekatere delno izplacali, postali pa so tudi prosti igralci. ce klub ne izpolnjuje pogojev, tudi igralci niso zavezani in lahko prekinejo pogodbe!!!
verbatim66
21. 11. 2011 17.58
+1
Too ja SLOVENCELJNI eni...tipično če ne morem imeti jaz, ne bo imel nihče in tako se znova dogaja to da bo nekaj talentov končalo kariero nekaj pa se jih bo "vlačilo" po sodišču namesto da bi zabijali...mislim da bi tu brez oklevanja morala posredovati zveza oz. pristojni ljudje, saj fantje niso krivi za finančne težave kluba in mislim da bi se bilo treba vprašati kje za vraga pa je ta denar od prodaje Dolenca, Gabra, Bundala konec koncev se mi zdi, da je denarja bilo nekaj in glede na to da stroški z igralci niso veliki saj je večina domačih mladih igralcev res mislim da bi lahko vse skupaj obdržali nad vodo...
mala_zaba
21. 11. 2011 17.54
+1
žalostno :((((.....lahka jih je sram da sploh zahtevajo še odškodnino glede na to kolk so še nekaterim dolžni!!!! sramota!!!!mogl bi igralcem vrnt ves denar kar so jim dolžni in jim dat proste roke!!!!
balkanac12
21. 11. 2011 17.24
+1
mater joža pa ma trebuh...:)