Drugi športi

Vodstvo ATP Murrayju zagrozilo s sankcijami

London, 22. 09. 2015 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Teniški igralec Andy Murray je bil glavni mož reprezentance Velike Britanije, da se je uvrstila v v veliki finale Davisovega pokala, saj so Britanci premagali Avstralce. Murray se je uvrstil tudi na zaključni masters sezone, med obema tekmovanjema pa je le teden dni premora in Škot kot kaže ne bo nastopil na obeh.

Škotski teniški igralec Andy Murray bo po uvrstitvi Velike Britanije v veliki finale Davisovega pokala dal prednost temu tekmovanju v primerjavi z zaključnim mastersom serije ATP, saj ni dovolj časa, da bi lahko kvalitetno nastopil na obeh dogodkih. "Nastop na mastersu je vsekakor pod vprašajem. Če bi igral dobro in prišel do finala, bi zadnji dvoboj igral v nedeljo. Po tekmah proti najboljšim na svetu pa seveda potrebuješ počitek," pravi Murray.

Murray je nameraval izpustiti sklepni masters najboljših osmih igralcev na svetu med 15. in 22. novembrom v Londonu in se čim bolje pripravil za finalni obračun z Belgijo v Davisovem pokalu, a vodstvo ATP mu je zagrozilo s sankcijami.  Prvi mož Združenja poklicnih teniških igralcev (ATP) Chris Kermode je dejal, da je nastop na sklepnem turnirju za vse igralce obvezen dogodek, izpustijo ga lahko le v primeru poškodbe: "Andy Murray je imel odlično sezono in se je zasluženo uvrstil med osem najboljših igralcev na svetu. Zavedamo se njegovih pripomb po zmagoslavju Velike Britanije na polfinalnem dvoboju z Avstralijo, a pričakujemo, da bo v primeru dobrega zdravja zagotovo nastopil na sklepnem mastersu v Londonu."

Murray je reprezentanco skupaj z bratom Jamiejem popeljal do zgodovinskega uspeha in prve uvrstitve v finale po letu 1978, zdaj pa imajo Britanci priložnost, da lovoriko prinesejo domov prvič po davnem letu 1936.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: Reuters

Murray ima v zadnjem obdobju težave z bolečinami v hrbtu, zavoljo tega bo jeseni nastopil le na močnem turnirju v Šanghaju, druge turnirje pa bo izpustil. Pred finalnim dvobojem z Belgijo mu največ težav povzroča dejstvo, da se bo sklepni masters v Londonu igral na trdi podlagi, finale Davisovega pokala pa bržkone na peščeni podlagi. "Zadnje čase me hrbet pošteno muči. Ko sem se po zadnjem treningu ohladil, je bilo kar težko in se v naslednjih dneh se ni izboljšalo," je pojasnil Murray, ki je v dvoboju z Avstralijo dobil obe posamični točki, z bratom Jamiejem pa še dvoboj parov.

Belgijsko-britanski dvoboj bo na sporedu med 27. in 29. novembrom, dober teden po finalnem turnirju v sloviti londonski dvorani 02, Škot pa ima priložnost, da se zapiše v teniško zgodovino kot četrti igralec, ki bi v karieri dobil več turnirjev za grand slam, olimpijsko zlato medaljo in še Davisov pokal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modelx
22. 09. 2015 10.22
+3
brez veze. s tem ga silijo, da pride in izgubi takoj vse dvoboje v skupini. in kaj bodo potem imeli od tega gledalci in atp?
macek_garfield
22. 09. 2015 11.53
+2
macek_garfield
22. 09. 2015 09.36
+6
... ce bo nastopil na mastersu, bo treba biti previden pri stavah ... zna se zgodit presenecenje ...