Drugi športi

Bo Vitalij Kličko prekinil boksarski pokoj Davida Haya?

Düsseldorf, 04. 03. 2012 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po boksarskem spektaklu v Düsseldorfu je Vitalij Kličko napovedal dvoboj Davidu Hayu, ki se je upokojil po porazu z mlajšim od bratov Kličko Vladimirjem. Obračun naj bi bil na sporedu letošnje poletje, a zakoniti zastopnik Ukrajinca ima pomisleke in je dvoboj zaenkrat umaknil s programa.

Britanski boksar David Haye se je julija lani po porazu v bitki za naslov svetovnega prvaka po verzijah IBO, IBF, WBA in WBO proti Vladimirju Kličku upokojil. Pred kratkim si je vnovič zaželel v ring in s pojavljanjem na novinarski konferenci po porazu Dereka Chisore proti Vitaliju Kličku vnovič opozoril nase. Sicer z incidentom, ki se kar lepijo nanj, a očitno se je s potezo toliko "prikupil" starejšemu od bratov Kličko, da bo slednji stopil z njim v ring.

David Haye bo moral prekiniti boksarski pokoj.
David Haye bo moral prekiniti boksarski pokoj. FOTO: Reuters

To je na neki način že napovedal po sobotni zmagi svojega mlajšega brata proti Jeanu-Marcu Mormecku. Potrdil je namreč, da bo branil naslov svetovnega prvaka po verziji WBC poleti v dvoboju z Britancem Davidom Hayem, mesta, kjer se bo boril, pa še ni navedel. "Vitalij se je končno odločil, da se bo boril z mano. To je potrdil v intervjuju v živo. Dejal je, da bom njegov naslednji nasprotnik. Pripravimo se na borbo," je na družbenem omrežju Twitter zapisal Haye.

Na njegovo pisanje se je nato v intervjuju za Sky Sports odzval Vitalij: "To bo fantastično. Ponudil sem mu to možnost že pred meseci. David Haye misli, da je svetovni prvak, ampak on to ni več. Komaj čakam dvoboj z njim. Nokavtiral ga bom!" Samo nekaj ur zatem, ko je bil potrjen dvoboj Kličko – Haye pa je v zgodbi prišlo do zasuka. Zakoniti zastopnik ukrajinskega boksarja Bernd Boente je namreč umaknil ponudbo za srečanje omenjenega dvojca. "Pravkar sem slišal, da je Boente umaknil Vitalijevo ponudbo. Očitno si želijo še veliko takšnih dvobojev kot je bil ta proti Mormecku. Morda bi moral kdo sporočiti Boenteju, da dela za Vitalija. Ne razumem, saj je jasno poveda, da si želi z mano v ring. Zakaj sedaj umik borbe. To je smešno,“ je na twitterju zapisal Haye.

Sicer pa si lahko posnetke borb Aleksander Ustinov – Kertson Manswell, Ola Afolabi – Valerij Brudov in Vladimir Kličko – Jean-Marc Mormeck ogledate na spletni strani VOYO.si.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
04. 03. 2012 13.56
+1
Karkokoli že, HAYE BO SPET JOKCAL NA KONCU :))) TAKO KOT VSI OSTALI PREJ, IN POZNEJE ... PA LEP POZDRAV, VELIKI STROKOVNAKI IZ NASLONJAČA
xyt
04. 03. 2012 14.29
+3
No, lepo, da ti sediš na oblaku in si za to strokovno poročilo vzel čas ter prišel na ta članek napisat nekaj strokovne analize. Izgleda pa še, da vas tam še niso naučili pisati, kajti piše se "strokovnjaki", torej z j-jem. In pred veznikom IN ni vejice, ti visoko inteligenčni strokovnjak iz oblaka, če že ne iz naslonjača.
john gotti
07. 03. 2012 15.44
xxmany
04. 03. 2012 13.50
+7
Mogoče nekateri ne marate Haya, ker veliko govori, ampak to je pač del provokacije. Ampak dejstvo je, da je pomemben za boks ! Roko na srce, brez njega bi bilo vse skupaj samo še bolj monotono in edino on je še nekako približno konkurenčen bratoma Kličko.
superdonleon
04. 03. 2012 13.42
+3
toliko o velikem vitaliju, prvo borba da potem borba ne, vedno več stvari kaže na to kar je govoril david haye da se brata kličko izmikata borbi z njim in da sta se ustrašla saj bi proti njemu lahko izgubila primat v težki kategoriji oziroma njuni promotori in trenerji ne verjameju v njuno superiornost in resnično iščejo nasprotnike za katere so prepričani da ne morejo premagat brata kličko, že lani je bil haye boljši nasprotnik wladimirju in večina poznavalcev boksa je bilo mnenja da bi moral biti re-mach saj je bilo preveč dvomljivosti v zmago wladimirja. včerajšnja borba pa je tudi pokazala da je borba bila že v naprej dobljena.
xyt
04. 03. 2012 12.46
+3
Skoraj prepričan sem, da se bo Haye maščeval oz. da bo zmagal.
xyt
04. 03. 2012 12.50
+11
To ni nobena kritika, da bi užalil privržence bratov Kličko, ampak moje mnenje, da Haye priložnosti ne bo izpustil iz rok.
strojna2308
04. 03. 2012 14.51
+4
upajmo da je nebo...če jo bo dobu seveda:D