Drugi športi

Visok poraz rokometašic Krima v Skopju

Skopje, 07. 02. 2015 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu glavnega dela lige prvakinj v Skopju za 11 golov izgubile proti Vardarju (30:41). Najboljša strelka Ljubljančank je bila Tamara Mavsar z osmimi goli.

Če so se pri Krimu po porazu proti Thüringerju še spraševali, kam sodijo, so v Skopju dobili dokončen odgovor. Trenerka Bonova je vedno poudarjala, da zdajšnja ekipa Krima (še) ne more konkurirati tekmecem, kot je Vardar, in to se je v zelo jasni luči pokazalo na današnjem dvoboju. Že po prvem polčasu je bilo jasno, da je kakovostna razlika močno na strani skopskega kolektiva, neuigranost po prihodu francoske srednje zunanje igralke Allison Pineau v vrste Krima pa je seveda dala še novo utež na Vardarjevo stran tehtnice. Vardar je na koncu dosegel kar 41 zadetkov in tako prevzel "rekord" Budućnosti, ki je doslej Krimu zabila največ zadetkov v evropskih tekmovanjih (40 v sezoni 2010/11).

Bonova je v začetno postavo uvrstila vratarko Mišo Marinček, krožno napadalko Amelie Goudjo, krilni igralki Tamaro Mavsar in Majo Luković ter zunanje igralke Mirjeto Bajramosko, Allison Pineau in Aljo Koren, ki je namesto na desnem krilu igrala na desnem zunanjem položaju (v drugem polčasu je zaradi poškodbe morala iz igre). Ta postava se ni znašla, Vardar, pri katerem je igrala nekdanja Krimova zunanja linija Barbara Varlec-Lazović, Andrea Lekić in Andrea Penezić, je že po petih minutah vodil s 5:1 in gostje prisilil k prvi minuti odmora. Tudi po njej se ni veliko spremenilo, vodstvo domačih je raslo: 7:1 v osmi minuti, 10:3 v 12., 12:4 v 14. in 14:5 v 18. minuti.

Po številnih menjavah Marte Bon je Krimu nato uspelo nekoliko znižati zaostanek (16:11), Pineaujeva je v 26. minuti zadela celo za 16:12. Vendar so igralke makedonske ekipe, pri kateri vlogo pomočnika trenerja opravlja nekdanji član Krimovega strokovnega štaba Uroš Bregar, hitro umirile nalet Ljubljančank, izpeljale nekaj zaporednih protinapadov in na glavni odmor odšle z izenačeno najvišjo razliko na tekmi. Drugi polčas je bil bolj ali manj formalnost, mednarodna zasedba iz Skopja, pri kateri je blestela tudi vratarka Amandine Leynaud, je že v 42. minuti povedla z 31:19 in vsi dvomi o zmagovalcu so izginili. Najvišja prednost na tekmi je znašala 15 zadetkov.

Tamara Mavsar je bila prva strelka Krima.
Tamara Mavsar je bila prva strelka Krima. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Vardar Skopje - Krim Mercator 41:30 (21:12)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.