Drugi športi

VIDEO: Žemlja: Želim postati nosilec na velikih turnirjih

Portorož, 05. 07. 2013 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J./A.H.
Komentarji
3

Grega Žemlja je v Portorož pripotoval iz Wimbledona, kjer se je v tretjem poskusu prvič v karieri zavihtel do tretjega kroga. Žirovničan se je tenisu v zadnjem letu, ko se je močno približal prvemu zasluženemu milijonu ameriških dolarjev iz nagradnih skladov, posvetil še bolj podrobno.

"Priznati moram, da sprememba vremenskih pogojev kar močno vpliva name. Prva dva dni bivanja in treniranja v Portorožu sem imel kar nekaj težav s sapo zaradi visokih temperatur in vlage, a telo se bo – upam – hitro privadilo. Čeprav pričakujem, da bom imel na začetku nekaj težav z motivacijo, si želim zmagati na tem turnirju v Portorožu," pravi Grega Žemlja. To dejstvo je za 26-letnega slovenskega rekorderja po nastopih v državnem dresu še pomembnejše, saj mu zaradi pravil pripadajo točke za lestvico ATP le, če se uvrsti v finale. "Zato zame tu štejeta le finale ali zmaga," dodaja. Žirovničan se je v pretekle pol sezone ustalil med petdesetimi najboljšimi igralci na svetu, zdaj pa se podaja k novemu cilju. "Želim priti do mest, ki mi zagotavljajo, da bom na turnirjih za grand slam  med nosilci. Zdaj še bolj kot pred enim letom, ko sem bil 120., 130. igralec na svetu, verjamem, da lahko sežem še višje," meni Žemlja.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stajerc3
05. 07. 2013 17.47
-1
bo še kr neki žemelj pojedu preden bo postal nosilec želim mu vso srečo tud počasi se daleč pride
FH540
05. 07. 2013 17.05
+2
vsi mi imamo želje
lambily
05. 07. 2013 13.50
+12
Upajmo da mu uspe! Navijam za vse slovenske športnike, oni so še edini, ki so nam v čast!