Borilni športi

FOTO in VIDEO: Venko pritisnil piko na i zmagovitemu večeru Zavca in njegovih varovancev, padli tudi Srbi

Laško, 21. 04. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./T.V./J.K.
Komentarji
7

Nekdanji svetovni prvak Dejan Zavec s serijo dogodkov imenovanih Boxing Gala promovira to plemenito športno disciplino in išče novega šampiona. Drugi gala boksarski večer je bil v petek na sporedu v Laškem, kjer je Slovenija z le enim porazom premagala Srbijo tudi po zaslugi najboljšega borca večera Aljaža Venka.

Več videovsebin
  • Izjava Dejana Zavca pred boksarskim večerom v Laškem
    01:04
    Izjava Dejana Zavca pred boksarskim večerom v Laškem
  • V Laškem se bodo merili slovenski in srbski boksarji
    00:24
    V Laškem se bodo merili slovenski in srbski boksarji
  • Iz 24UR: Dejan Zavec Gala Boxing večer bo v Laškem
    00:46
    Iz 24UR: Dejan Zavec Gala Boxing večer bo v Laškem
  • Vrhunci prvih treh borb Dejan Zavec Boxing Gala v Laškem
    11:09
    Vrhunci prvih treh borb Dejan Zavec Boxing Gala v Laškem
  • Vrhunci drugih treh borb Dejan Zavec Boxing Gala v Laškem
    14:18
    Vrhunci drugih treh borb Dejan Zavec Boxing Gala v Laškem

Po uspešno izpeljanem premiernem dogodku Dejan Zavec Boxing Gala 11. marca v Ljubljani je nocoj v hotelu Thermana Laško na sporedu že drugi v seriji omenjenih dogodkov. Nasprotniki slovenskih boksarjev so tokrat Srbi s Tadijo Kačarjem, dobitnikom kolajn na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu. Dogodek lahko ob ringu v živo spremlja le nekaj več kot 300 gledalcev, v Laškem pa bo na sporedu šest borb, najboljši boksar večera pa bo ponovno dvignil častni pas zmagovalca. Na prvem dogodku v Ljubljani, ko so bili nasprotniki Zavčeve ekipe Italijani, so Slovenci zmagali s 4:2, šampionski pas pa je prejel ptujski boksar Denis Lazar. Dejan Zavec Boxing Gala dogodek v Laškem lahko spremljate tudi v živo na VOYO. Prvi dvoboj večera sta uprizorila 17-letni Tomi Lorenčič iz Cerkvenjaka in njegov srbski kolega iz novosadskega kluba Damjan Perenčević. Ob glasni vzpodbudi Zavca in nekaj nasvetih iz domačega rdečega kota sta mlada borca prikazala dinamično predstavo, v kateri je po točkah v prvih dveh rundah več pokazal Slovenec, ki mu je uspelo kar nekaj uspešnih kombinacij, medtem ko je Novosadčan tik pred zvoncem za konec druge runde Lorenčiča spravil tudi v manjše težave. A je z desnim aperkatom naš borec hitro postavil stvari na svoje mesto v zadnji rundi, ki jo je še pred padcem Perenčevića ustavil zvonec.

Bolj tesna je bila naslednja borba med Luko Mejačem in Brajanom Jovanovićem. Slovenec je začel pogumneje, nato pa se je član novosadskega kluba vrnil v borbo in sodniki so kar nekaj časa odločali o zmagovalcu, po napetem čakanju so zmago še drugič v večeru prisodili Sloveniji. Težki udarci so padali v tretji borbi večera, v kateri je Damjan Gramuša 20-letnega Oplotničana Jana Sekola, aktualnega državnega podprvaka v veltrski kategoriji in člana Dejan Zavec Boxing Gym, zadel s številnimi čistimi udarci, a se je Sekol proti odločnemu nasprotniku dobro držal, čeprav je večkrat končal na vrveh. Gramuši so sodniki, pričakovano, s soglasno odločitvijo podelili prvo srbsko točko večera. Edin Sejdinović iz Ruš in Železničarskega boksarskega kluba Maribor je po zadržanem začetku starega znanca Jovana Stejpanovića precej zasenčil v drugi in tretji rundi in zasluženo dobil borbo tudi po zaslugi lepega udarca v brado svojega rivala. 24-letni Mariborčan in aktualni državni prvak Denis Lazar je silovito začel z obračunom Igorjem Nistorjem in hitro potrdil, zakaj je bil najboljši na uvodni prireditvi Boxing Gala v Ljubljani. Nistorja je po dobri minuti borbe zadel s silovito desnico, a se je Srb zgolj odbil od vrvi in ostal na nogah.

Dejan Zavec Boxing Gala: Laško
Dejan Zavec Boxing Gala: Laško FOTO:

Lazar je imel pasivnega Nistorja v šahu, zlahka je prebijal njegov blok in ga zadel z levim direktom kot tudi s kombinacijo po glavi in telesu, ko ga je stisnil v kot v drugi rundi. V zadnji rundi je Nistorja spravil na tla s prvim nokdavnom večera dobro minuto pred koncem borbe. Sodnik je Nistorju še enkrat pripravil štetje, po katerem je bil Srb vnovič pripravljen na boj, ki ga je junaško končal, a ni bil niti blizu zmagi. Za piko na i je sledila še najbolj pričakovana borba večera, dvoboj prvakov državnih prvakov Aljaža Venka in Tomislava Makića. Član Dejan Zavec Boxing Gym je silovito začel in z levico "stresel" Srba  že na samem začetku, Makić pa se kljub najboljšim naporom ni pobral in v drugi rundi po nekaj dodatnih udarcih slišal štetje sodnika, ki je kljub njegovemu negodovanju dvoboj predčasno prekinil. Sodniki so nato potrdili zmago Venka, ki je po odločitvi Zavca in selektorja Srbije Tadije Kačarja dobil tudi poseben pas kot priznanje za najboljšo predstavo večera.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheTruth4u
22. 04. 2017 10.54
+1
Kmal bojo mel nosove ko ga ma zavec
TOX6
22. 04. 2017 09.45
-1
Ko se bilo kdo pripravi na nek podvig ali športni,kulturni......so vedno serbi na drug srani. A do munchna ali studgarda ni cest ali telefona imajo odlične boksarske klube. Tudi legenga Kličko tam trenira pa ja da zavec pozna kakega hišnika da mu odpre vrata??????
anja.mih
22. 04. 2017 09.11
+2
Haha nevem zakaj toliko eksponirajo Venka, če je pa Andrej Bakovič nas boljši boksar, kar je tudi dokazal z veckratnimi zmagami proti Venku
Franci Bohinec
22. 04. 2017 07.04
+1
Že spet taki lahki dvoboji.približno isto ko so zavcu metali okostnjske na rokavico ko pa je šel v Ameriko pa smo vidli kaj se je zgodilo.
xxman.y
22. 04. 2017 08.47
+0
Itak, te bi še ti premagal. Pametnjakovič.
TheTruth4u
22. 04. 2017 10.56
+0
Neki takšnga ja... iz Amerike se je vedno vračal z obliži in primeren za rehabilitacijo v kakšni bolnci.
ho?emVšolo
21. 04. 2017 20.36
+2
spet sem vesel, da nimam voya