Drugi športi

VIDEO: Tanja Žakelj: Izkušnje z velikih dirk sem obrnila sebi v prid

New York, 11. 08. 2014 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič sta po junijskem EP v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu, ko sta bili prva in druga, zadržali dobro pripravljenost. Najprej sta bili na tekmi svetovnega pokala v Kanadi šesta in sedma, minuli konec tedna v ZDA pa druga in peta.

V kanadskem Mont-Sainte-Annu je bila Blaža Klemenčič v položaju za najvišja mesta, vendar je po težavah s sedežem izgubila stik z vrhom, na koncu pa prikolesarila do sedmega mesta. Tik pred njo je bila Tanja Žakelj, ki je teden dni pozneje naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala predala Švicarki Jolandi Neff. Ta je v ameriškem Windhamu končala na četrtem mestu, kar ji je zadoščalo za zmago, Žakljeva pa je bila druga. "V sebi sem čutila pravo tekmovalnost kot na najboljših dirkah v lanski sezoni," je po dirki povedala Žakljeva in nadaljevala: "Dobro sem premislila, vedela sem, da bo tesna dirka. Izkušnje z velikih dirk sem obrnila sebi v prid in na koncu osvojila fantastično drugo mesto, s katerim sem izredno zadovoljna. Proga je zelo selektivna, spusti niso tehnično zahtevni in zato se tam ne morejo narediti razlike. Karakteristike proge sem obrnila sebi v prid, vedela sem, da sem močna v klanec. Tekmice sem skušala nadzorovati, na delih, kjer se je dalo, sem prenašala visoko hitrost. Na spustih sem bila večino časa v ospredju, le ob koncu tretjega kroga sem se vozila v zavetrju. Dirka je bila tako odvisna le od mene, nisem delala napak, jo tekoče odpeljala in to se je obrnilo v moj prid."

Tanja Žakelj
Tanja Žakelj FOTO:

Evropska prvakinja je v skupnem seštevku še vedno visoko, od tretjega mesta pa do drugega, na katerem je Kanadčanka Catharine Pendrel, zmagovalka dirke v Windhamu, pa jo ločita le dve točki. Klemenčičeva je deseta, zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2014 pa bo od 21. do 24. avgusta v francoskem Meribelu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.