Drugi športi

VIDEO: Švicarka Belinda Benčič presenetljiva zmagovalka Toronta, Srebotnikova poražena v finalu

Toronto, 17. 08. 2015 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarka Belinda Benčič je v finalu teniškega turnirja WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,51 milijona ameriških dolarjev premagala Romunko Simono Halep. Trenutno tretja igralka lestvice WTA je po zaostanku 0:3 v tretjem nizu predala dvoboj mladi Švicarki.

Le 18-letna Belinda Benčič je na turnirju v Torontu presenetila že v polfinalu, ko je na kolena spravila prvo igralko sveta Sereno Williams. Da njena zmaga ni bila naključna, je potrdila tudi z odlično igro v finalnem dvoboju, ko je bila pri 38 stopinjah Celzija že v prvem nizu blizu zmage, vendar je bila pet let starejša Simona Halep bolj zbrana v tie-breaku. Kar Švicarki, trenutno 20. igralki sveta, ni uspelo v prvem nizu, je uspelo v drugem. V tie-breaku je svoji nasprotnici prepustila štiri točke. V tretjem je povedla s 3:0, nato pa je Halepova, ki je v svoji karieri dobila že enajst turnirjev WTA, tri letos, zaradi težav z levim kolenom dvoboj predala.

Belinda Benčič
Belinda Benčič FOTO: Reuters

Benčičeva je v letošnji sezoni zmagala v Eastbournu, v zadnjih 25 dvobojih pa je izgubila le štirikrat. V Torontu je premagala kar štiri igralke iz prve deseterice lestvice WTA. Po zmagi nad Nemko Caroline Wozniacki, peti igralki sveta v prvem krogu, je v četrtfinalu premagala še Srbkinjo Ano Ivanović, v soboto v polfinalu Američanko Sereno Williams in v finalu še Romunko Simono Halep. Z zmago v Torontu se bo na lestvici WTA pomaknila na 12. mesto.

Srebotnikova poražena šele v finalu

Slovenski teniški igralki Katarini Srebotnik na turnirja WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,51 milijona ameriških dolarjev v paru s Francozinjo Caroline Garcia ni uspelo priti do končne zmage v dvojicah. Slovensko-francosko navezo sta v finalu s 6:1 in 6:2 premagali Američanka Bethanie Mattek-Sands in Čehinja Lucie Šafarova. Ameriško-češka dvojica je v finalnem dvoboju popolnoma prevladovala na igrišču, za zmago proti Srebotnikovi in Garcii, ki sta v polfinalu izločili prvi nosilki turnirja Indijko Sanio Mirzo in legendarno Švicarko Martino Hingis, potrebovala le 55 minut igre.

Izid, finale:

Belinda Benčič (Švi) - Simona Halep (Rom/2) 6:7 (5), 7:6 (4), 3:0 predaja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.