Drugi športi

VIDEO: Svetovni dan tenisa in dan žena z roko v roki

Ljubljana, 08. 03. 2016 06.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tenis Slovenija je 8. marec, dan žena in svetovni dan tenisa, obeležila s prav posebnim video voščilom. Vsem igralcem so znani obrazi iz sveta tenisa zaželeli obilo spodbude, teniškim navdušencem in damam pa lep praznik.


Tenis Slovenija je pripravila video, v katerem nastopajo najprepoznavnejši obrazi in legende slovenskega tenisa, od Mime Jaušovec, Blaža Kavčiča, Polone Hercog, .... V sklopu svetovnega dneva tenisa se na globalni ravni zvrstijo številni promocijski turnirji, vključno z najodmevnejšima "BNP Paribas Showdown" v New Yorku in Hong Kongu. Število držav, ki so aktivno vključene v dogodek, iz leta v leto narašča, letos jih je v projekt vključenih že 90.

Kot zanimivost, Argentina je ob tem dogodku zaprla najširšo cesto na svetu: Avenija 9 de Julio v Buenos Airesu (Argentina), kjer je združila 50 teniških igrišč in omogočila vsem otrokom brezplačen tenis.

Poglejte si kaj so v filmčku povedali slovenski teniški igralec Blaž Kavčič (najboljša uvrstitev ATP 68. mesto), Mima Jaušovec (zmagovalka turnirja za grand slam v Parizu), trenutno najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog (najboljša WTA uvrstitev 35. mesto), slovenska reprezentantka Andreja Klepač (najboljša WTA uvrstitev med dvojicami 25. mesto), nekdanja teniška igralca Maja Matevžič (njena najboljša WTA uvrstitev je 38. mesto), Denis Topčič, direktor turnirja ATP Tilia in Marko Umberger, predsednik Tenis Slovenije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.