Drugi športi

VIDEO: Slovo Nadala v londonskem Queensu, v Halleju izpadla dva nosilca

London, 16. 06. 2015 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španec Rafael Nadal je na turnirju v Queensu z nagradnim skladom 1,7 milijona evrov doživel hladen tuš že v prvem krogu, saj ga je v treh nizih premagal Ukrajinec Aleksander Dolgopolov. V drugi krog so se uvrstili Škot Andy Murray, Švicar Stanislas Wawrinka in Kanadčan Miloš Raonić.

Več videovsebin
  • Vrhunci turnirja v Queensu
    01:59
    Vrhunci turnirja v Queensu
  • Vrhunci turnirja v Halleju
    03:06
    Vrhunci turnirja v Halleju

Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal ni dolgo užival v zmagi iz Stuttgarta, saj je na kraljičinih travnatih igriščih v Londonu moral priznati premoč šele 75. igralca sveta Aleksander Dolgopolova. To je bil že njegov drugi letošnji poraz z igralcem, ki je izven lestvice najboljših 50 igralcev sveta. Januarja ga je premagal Nemec Michael Berrer, ki je bil takrat na 125 mestu. Nadal bo na lestvici ATP padel na deseto mesto, kar je v zadnjem desetletju najnižje do zdaj.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: Reuters

Zato pa so vlogo favorita opravičili vsi trije prvi nosilci. Prvi nosilec Škot Arndy Muray je premagal Tajvanca Lu Yen-Hsuna s 6:4, 7:5, drugi nosilec Stanislas Wawrinka je bil s 6:3, 6:4 boljši od Avstralca Nicka Kyrgiosa, medtem ko je tretji nosilec Kanadčan Miloš Raonić Britanca Jamesa Warda premagal v treh nizih s 5:7, 6:3, 6:2.

Nišikori v drugi krog turnirja v Halleju, izpadla dva nosilca

Kei Nišikori
Kei Nišikori FOTO: Reuters

Drugi dan teniškega turnirja v Halleju z nagradnim skladom 1,7 milijona evrov se je v drugi krog uvrstil tudi drugi nosilec Japonec Kei Nišikori, ki je s 7:6 (4), 7:5 premagal Avstrijca Dominica Thiema. Od nadaljnjega tekmovanja sta se poslovila šesti nosilec Urugvajec Pablo Cuevas in sedmi nosilec Avstralec Bernard Tomic.

Nišikori, ki se je na odprtem prvenstvu Francije v Parizu prebil do četrtfinala, se je moral v Halleju, turnirju, ki se igra na travi, zelo potruditi, tako kot dan prej prvi nosilec turnirja Roger Federer, da je strl odpor svojega nasprotnika. V prvem nizu je 21-letnega Thiema premagal šele v tie-breaku, pa tudi v drugem je bil izid zelo tesen. V drugi krog sta se uvrstila tudi tretji nosilec Čeh Tomas Berdych, ki je bil s 7:5, 6:3 boljši od Victorja Estrelle iz Dominikanske republike in četrti nosilec Francoz Gael Monfils, ki je s 6:3, 6:4 ugnal Čeha Lukasa Rosola.

Manj sreče sta imela Cuevas, ki ga je s 6:4, 6:3 premagal Poljak Jerzy Janowicz in Tomic, ki ga je s 6:3, 7:6 (4) premagal Američan Steve Johnson. V težavah je bil tudi osmi nosilec Hrvat Ivo Karlović, ki je odpor Kolumbijca Santiaga Giralda strl šele po treh nizih, 6:7 (4), 6:4, 6:4. Brez drugega kroga je ostal tudi domačin Tommy Hass, dvakratni zmagovalec Halleja, ki ga je izločil Italijan Andreas Seppi s 7:5, 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
17. 06. 2015 08.33
+2
Ja, težka bo v Wimbledonu za Nadala. Tole je bilo slabo. Je pa res, da je Dolgopolov sposoben na dober dan premagati vsakogar. V glavnem dostikrat tudi sebe. Če mu pa ponudiš pomoč, kot jo je včeraj Nadal, je še lažje...
KOPITES
17. 06. 2015 08.43
+3
Dobr..ampak Nadal pa trava??sploh zdej po poskodbah...
Trend01
17. 06. 2015 09.44
+2
Saj se počasi pobira. Prebiti se mora skozi prvi teden, ko dejansko igrajo na travi. Drugi teden so pa itak bitke na zemlji. Poškodbe se seveda še vedno poznajo, a se bo počasi skupaj sestavil. Najprej mora ATP točke nazaj dobiti.
MM?
17. 06. 2015 11.09
Sicer me je Nadal s Stuttgartom precej presenetil, čeprav se ni srečal s prav najboljšimi, ker jih ni bilo. Wimbledon, ja, tudi na zemlji bo težka, če nekaj tednov nazaj ni bil pravi prav na svoji zemlji (pesku).